PURMEREND - Op zaterdag 31 oktober staat het Purmerends Museum in het teken van Halloween. Door het museum heen kom je allemaal spinnen tegen. Kleine spinnen, grote spinnen en ook harige spinnen. Kinderen kunnen die dag ook zelf spinnen maken en er een schimmenspel mee spelen. Iedereen die bang is voor spinnen kan deze dag dus maar beter met een grote boog om het museum lopen.

Tot en met zondag 1 november is in het museum nog de tentoonstelling ‘Draken, spinnen en andere monsters te zien’. Op allerlei vazen zijn rare of enge monsters en beesten afgebeeld, waaronder ook spinnen. Een dag eerder, op zaterdag 31 oktober, is het Halloween. En dat was voor het museum een goede laatste kans om nog eenmaal spinnen in het middelpunt van de aandacht te zetten.

Zelf spinnen maken
De Trouwzaal en de ruimte van de tentoonstelling staan die dag helemaal in het teken van Halloween en spinnen. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn kinderen welkom om zelf spinnen te maken en met deze spinnen een griezelig schaduwspel op te voeren. Daarnaast wordt er doorlopend deze dag voorgelezen uit verschillende spinnenboeken.

Aanmelden voor deze dag kan via info@purmerendsmuseum.nl of 0299-472718.Kinderen en hun begeleiders (zoals ouders of grootouders) mogen gratis naar binnen.