PURMEREND - Op zondag 11 september is de feestelijke opening van een nieuw cultureel seizoen. Daarin laten we een voorproefje zien van komende activiteiten in de Bibliotheek. En om nog een beetje in vakantiesfeer te blijven, hebben we het een italiaans tintje gegeven. Ontmoet Rosita Steenbeek of volg een gratis introductieles Italiaans. Liever werken aan een meestervervalsing of kennismaken met Peter en Hawa? Popcorn eten met Bob Popcorn tijdens de eerste Knappe Koppen lezing kan ook.

Lezing Rosita Steenbeek
Speciaal voor deze dag is Rosita Steenbeek uitgenodigd om te vertellen over haar laatste publicatie ‘Julia: vrijgevochten keizersdochter'. Meer van haar romans spelen zich af in een Italiaans decor. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen, haar boeken te kopen én te laten signeren.

Lezing – 11.30 - 13.00 uur - Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Meeschilderen aan een levensgroot kunstwerk
Help de Bibliotheek aan een echte (nagemaakte) Hockney. Voor iedereen die handig of juist niet handig is, is dit een kans: meehelpen om een werk van Hockney in te kleuren onder begeleiding van kunstenaar Pieter Schmits. Er is ook een spectaculair big book met werk van Hockney zelf te bekijken.

Workshop – 13.00 - 15.00 uur – gratis inloop

VR Experience
Iedereen die zijn of haar favoriete vakantiebestemming nog eens wil bekijken nodigen wij uit om tijdens de grote opening de Virtual Reality bril op te zetten. Voor hen die spanning zoeken is er de achtbaan van de Efteling, de raceauto van Max Verstappen of met een parachute uit een vliegtuig springen.

OntdekLab – 13.00 - 15.00 - gratis inloop

Peter en Hawa
NL plein deelneemster Hawa uit Soedan heeft met hulp van haar taalvrijwilliger Peter haar levensverhaal opgeschreven. Geïllustreerd met prachtige foto's van Peter is er een mooi boek stand gekomen. De foto's hangen tijdens de grote opening op de begane grond en Peter en Hawa kun je ontmoeten.

Meet & Greet – 13.00 -15.00 uur

Parlare Italiano
Italië is een prachtig land vol cultuur, kunst, natuur en heeft een heerlijke keuken. Voor iedereen die net terug is van vakantie of er nog naartoe wilt bieden wij een introductie les Italiaans aan. Ellen Jansen geeft een kijkje in deze prachtige taal

Workshop – 14.00-15.00 uur – gratis aanmelden

Mini-college Knappe Koppen
Illustrator Martijn van der Linden leest de mooiste verhalen voor, speelt een quiz en de kinderen leren Bob Popcorn tekenen. Luisteren naar Martijn, vragen stellen, boeken kopen én laten signeren. En natuurlijk is er ook popcorn.

Mini-college – 14.30-15.30 uur – kinderen 6-12 jaar – gratis aanmelden

Ook aan de muziekliefhebber is gedacht, tussen 13.00 - 14.00 uur speelt het draaiorgel ‘de melody'.

Grote opening van het seizoen – zondag 11 september – 11.30-15.30 uur – Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40 – www.bibliotheekwaterland.nl