PURMEREND - Vanaf 5 september staan er weer drie lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelde de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

5 sept – 3 okt 2022: KORRIE VAN OOSTROM
Glas leeft! Aldus Korrie van Oostrom. Zij wordt geïnspireerd door de wereld om haar heen. De watervogels die ze ziet vanaf haar woonark, kleuren, en vooral ook mensen. Die diversiteit is ook terug te vinden in haar werk. Glas is voor haar fantastisch om mee te werken. Ze kan er al haar ideeën en creativiteit in kwijt. Als een object af is zie je hoe mooi het licht erdoorheen valt. Zo komt het tot leven.3 okt – 7 nov 2022: TINEKE VAN DER STRUIK
Schilderkunst en ruimtelijke beelden komen samen in het bijzondere driedimensionale werk van kunstenares Tineke van der Struik. Van oudsher is Tineke portretschilder, maar tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met het maken van ruimtelijk werk. Dat zijn zowel beelden als schilderijen waarbij de afbeelding letterlijk het doek uit komt. Het 3D werk wordt gemaakt met verschillende materialen, zoals papier-maché, kralen, glas en stof, waarna het voor de afwerking wordt beschilderd met acryl verf. Tineke is een intuïtief kunstenaar en al jaren actief lid van de Kunstcollectief Purmerend. Ook won zij twee keer de eerste prijs van de schilderwedstrijd van de Stichting Marktstad Purmerend.

7 nov – 5 dec 2022: ROB REUREKAS
Rob Reurekas schildert bij voorkeur vanaf vakantiefoto's waar hij een mooie herinnering aan heeft. Ook schildert hij graag en-plein-air.
Daarnaast houdt hij zich bezig met portretschilderen, tekenen en etsen. Rob werkt in verschillende technieken, zoals olieverf, acrylverf, siberisch krijt, inkt, gewassen tekeningen en etsen. Bij Famous Artists School volgde hij een teken- en schildercursus en bij Cultuurhuis Wherelant de cursus etsen. Zijn eigen indruk en sfeer in het werk brengen is steeds weer een uitdaging.

In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.