WATERLAND - Schrijvers zitten ook thuis en missen hun lezingenpubliek. Schrijfster Suzanna Jansen bedacht daarom Voorlezen in crisistijd - het voorleesvirus voor volwassenen. Als afleiding, als troost, als gezelschap. Want online kan het nog wel.

Suzanna Jansen, onder andere bekend van bestseller ‘Het Pauperparadijs’, start donderdag 9 april met een reeks online voorleessessies en leest live voor uit eigen werk via de website en facebook pagina van Bibliotheek Waterland. Suzanna Jansen: ‘Vorige week greep de desoriëntatie me bij de keel. Ik zat thuis als iedereen, en ik miste mijn lezingenpubliek. Ineens dacht ik: in deze rare tijd hebben we verhalen nodig. Juist nu. Als afleiding, als troost, als gezelschap. En dat is precies wat ik als schrijver te bieden heb. Toen heb ik contact gezocht met de bieb. Want online kan het nog wel.’


Het voorleesvirus voor volwassenen is deze hele maand op dinsdag en donderdag van 11.00 – 11.30 uur met verschillende auteurs:
  • Donderdag 9 april - Suzanna Jansen
  • Dinsdag 14 april – Suzanna Jansen
  • Donderdag 16 april - Eva Vriend (Bekend van het boek "Eens ging de zee hier tekeer")
  • Dinsdag 21 april – Suzanna Jansen
  • Donderdag 23 april – Eva Vriend
  • Dinsdag 28 april – Aukelien Weverling (Genomineerd voor Dioraphte Literatuurprijs en de E. du Perronprijs)
  • Donderdag 30 april- Aukelien Weverling

De online voorleessessies zijn live te volgen op youtube via www.bibliotheekwaterland.nl en de Bibliotheek Waterland Facebookpagina. Na de voorleessessie kunnen deelnemers vragen stellen aan de auteur.

De bibliotheekvestigingen zijn t/m 28 april gesloten en activiteiten zijn tot 1 juni afgelast maar de Bibliotheek heeft evengoed activiteiten voor kinderen en volwassenen. Kijk op www.bibliotheekwaterland.nl voor het aanbod in crisistijd.