PURMEREND - Bibliotheek Waterland lanceert korte infofilm met Kees Tol, en geeft gratis taalles!

Voor de Week van Lezen en Schrijven, van 6 – 12 september, ontwikkelde Bibliotheek Waterland een korte infofilm over laaggeletterdheid. Kees Tol, ambassadeur van Stichting Lezen & Schrijven interviewt Ria Trompert en Hans van Dijk, die beiden moeite hadden met lezen in schrijven, in het mooie Volendam. Ook Vincent Tuijp, wethouder Samenleving van de gemeente Edam-Volendam komt in deze korte film aan het woord.

Doel van de film is om alle inwoners in het werkgebied van Bibliotheek Waterland te informeren over het taalaanbod van de bibliotheek. Heb je zelf moeite met lezen en schrijven? Of vermoed je dat anderen in je omgeving dit moeilijk vinden? De bibliotheek biedt gratis en laagdrempelig taalonderwijs. Samen met een taalvrijwilliger ontdek je welke hulp jij nodig hebt. Dit kan in de bibliotheek maar ook online. Taalondersteuning op de werkvloer behoort ook tot de mogelijkheden.

Danielle Schrumpf is coördinator van het NL Plein, en houdt zich fulltime bezig met het ontwikkelen van taalaanbod: ‘Goed kunnen lezen en schrijven is essentieel om mee te kunnen doen in de maatschappij. Het opent deuren naar een opleiding, een beter betaalde baan en een sociaal netwerk. We zien vaak dat laaggeletterdheid een van de oorzaken is van eenzaamheid. Als bibliotheek is het onze missie om elke inwoner de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Dat begint met taal.’

In de film wordt ook duidelijk hoe je laaggeletterdheid bij anderen herkent, en hoe jij hierin kan helpen. Wil je meer informatie over ons taalaanbod? Loop binnen in een van onze bibliotheken! Of neem contact op met het NL Plein: nlplein@bibliotheekwaterland.nl of tel: 06 14 305 887. We horen graag van je!

Week van Lezen en Schrijven: 6 – 12 september
Film: https://www.youtube.com/watch?v=d035gGj-Rck
Aanbod NL Plein: https://www.bibliotheekwaterland.nl/nl-plein-nieuw.html