PURMEREND - De mensen van de LHBTIQ+-gemeenschap en wie zich bijvoorbeeld als ouder of vriend(in) met hen verbonden voelen zijn zaterdagavond 14 oktober speciale gast in het zwembad in Purmerend. Uitdagende sportieve workshops, een DJ, zangeres Debbie de Witte en gratis hapjes en alcoholvrije drankjes zijn de ingrediënten van de SwimPride 2023. Met de SwimPride wil het Spurd-Leeghwaterbad bijdragen aan grotere acceptatie van LHBTIQ+’ers in de samenleving. De SwimPride is onderdeel van de Regenboogmaand oktober in de gemeente Purmerend. Wie snel een ticket koopt, profiteert van de early bird korting.

Doelstelling van SwimPride is het samenbrengen van gelijkgestemden en zo de gelegenheid bieden dat ontmoetingen met nieuwe mensen mogelijk zijn. Dobberen op een roze opblaasflamingo, zwemmen, een workshop FloatFit, FloatFit Yoga/Balance, Paaldansen of AquaKickboksen doen of genieten van de muziek. Genoeg kans om leuke mensen te ontmoeten. Wethouder Welzijn Harry Rotgans opent namens het gemeentebestuur de SwimPride 2023. Iedereen moet zich veilig voelen zichtbaar zichzelf te kunnen zijn en openlijk kunnen houden van wie men wil. De feestelijke SwimPride biedt een veilig zwemklimaat, wat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

early bird ticket

Wie voor maandag 9 oktober een ticket koopt, betaalt als early bird € 7,50. Daarna - ook op de avond zelf - kost een ticket tien euro. Via de website van het Leeghwaterbad zijn tickets te bestellen. Tickets zijn 14 oktober ook - alleen met PIN - te koop via de verkoopzuil in de hal van het zwembad. SwimPride start om 19.30 uur en eindigt om 22.30 uur. De kleedruimte is vanaf 19.15 uur beschikbaar.

Regenboogmaand

Verschillende organisaties in Purmerend | Beemster dragen met activiteiten bij aan de doelstellingen van de Regenboogmaand. Spurd wil met SwimPride de sociale inclusie in de Purmerendse samenleving bevorderen. Negatieve opmerkingen, pesten en geweld zijn voor LHBTIQ+’ers niet ongewoon. Zij hebben vaker dan gemiddeld te maken met depressie en zelfmoord.

afkorting

Lhbtiq+ is de afkorting van lesbisch, homoseksueel, bi+, transgender, intersekse en queer. De plus geeft aan dat de term inclusief is voor mensen die zichzelf anders noemen dan waar deze letters voor staan, zoals aseksueel of panseksueel. De parapluterm lhbtiq+ brengt verschillende mensen samen. De regenboogvlag staat symbool voor dat iedereen uniek is en er bij hoort.