PURMEREND - Met zijn boek Over de kloof wil Maurits Chabot aan de hand van extreme tegenstellingen laten zien dat we altijd in gesprek moeten blijven omdat de maatschappij anders niet kan functioneren. Op vrijdag 13 januari wordt schrijver Maurits Chabot geïnterviewd in de Bibliotheek Purmerend door boekenliefhebber Janneke Rijpstra.

In Over de kloof neemt Maurits Chabot de lezer in een journalistieke zoektocht mee naar de binnenlanden van Rwanda, langs grensposten in Israël, naar een kunstgalerie in Oslo en naar Amerikaanse gevangenissen. Hij onderzoekt hoe mensen ondanks oorlogen en geopolitieke tegenstellingen toch naar elkaar toegroeien. Een Dutchbatter en een Bosniër, een neonazi en een queer man. Overal ter wereld komen ze voor: vriendschappen tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. Is er een grens aan begrijpen? Waar eindigt nieuwsgierigheid? En hoe veranderen mensen? Het fascinerende boek over veerkracht, vriendschap en hoop in extreme tijden staat centraal tijdens het gesprek tussen Maurits Chabot en Janneke Rijpstra.

In gesprek met Maurits Chabot- vrijdag 13 januari van 19.30 – 22.00 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40), € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet leden.