PURMEREND - Purmerend werd vandaag voor een gedeelte stil gelegd voor een indrukwekkende uitvaart voor Damian Jongkind uit Purmerend, die vorige week is overleden op 20-jarige leeftijd.


"Damian stond altijd klaar voor anderen en wilde altijd graag helpen. Zo zat hij bij de jeugdbrandweer, heeft hij bij de dierenambulance gewerkt en deed hij de opleiding voor handhaving toezicht en veiligheid", aldus een goede vriendin.

Voor zijn uitvaart heeft de brandweer haar eer getoond door in formatie voor de kazerne in Purmerend te staan toen de rouwwagen langs reed, die ook gevolgd werd door een ladderwagen. Alle vrienden en kennissen van Damian hebben daarnaast ook een erehaag gevormd naar de begraafplaats, waarbij als eerbetoon meerdere fakkels werden afgestoken. De dierenambulance, handhaving en het Rode Kruis waren ook aanwezig in de erehaag

Nadat de rouwwagen door de haag heen bij het uitvaarthuis was is de erehaag gevolgd om hier voor het laatste afscheid te nemen van Damian.

De grote belangstelling door school, brandweer, werk en vrienden heeft de familie van Damian veel warmte en kracht gegeven.