WATERLAND - De Bibliotheek Waterland is volop in ontwikkeling en heeft met het uitbreiden van haar werkgebied meer behoefte aan vrijwilligers die kinderen en volwassen kunnen helpen. Er zijn verschillende vrijwilligers functies beschikbaar in meerdere vestigingen van Bibliotheek Waterland. Om vrijblijvend kennis te kunnen maken met het vrijwilligerswerk bij Bibliotheek Waterland zijn er drie inloop bijeenkomsten op verschillende locaties georganiseerd.


Vrijwilligers frontoffice – gastvrouw/gastheer

Voor de vestiging Purmerend is Bibliotheek Waterland op zoek naar mensen die gemakkelijk contact maken met bezoekers en het leuk vinden om jong en oud te helpen bij hun weg vinden in het pand. De vrijwilliger wordt ingedeeld naast een vaste collega en vervullen vooral de rol van gastheer/gastvrouw. Een paar uurtjes per week beschikbaar kunnen zijn is voldoende.

Voorlezers gezocht

De VoorleesExpress koppelt vrijwilligers aan een Nederlands of meertalig gezin met kinderen in de leeftijd van de basisschool waar het voorlezen en/of zelf lezen niet vanzelfsprekend is. De vrijwilliger gaat 20 keer bij één gezin thuis langs, of spreekt af in de Bibliotheek. Met boeken, spelletjes spelen of gewoon veel kletsen ga je samen aan de slag de taalontwikkeling thuis een boost te geven. De bezoeken kunnen ingepland worden naar gelang de beschikbaarheid.

Taalcoach

Als taalcoach heb je wekelijks taalontmoetingen in de Bibliotheek met meerdere anderstaligen om op een informele manier Nederlands te oefenen. Taalcoaching heeft een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van anderstaligen. Je krijgt een basistraining om dit zo goed mogelijk uit te voeren en de tijdsinvestering is ca. 1-1,5 uur per week.

Er is een inloop op;

Donderdag 20 april tussen 16:30 – 18.00 uur in de Bibliotheek Volendam

Maandag 24 april tussen 16.30 – 18.00 uur in de Bibliotheek Purmerend

Maandag 24 april tussen 16.30 – 18.00 uur in de Bibliotheek Monnickendam

Meer informatie of rechtstreeks contact over de vrijwilligers vacatures is te vinden op www.bibliotheekwaterland.nl/vacatures.