PURMEREND - Zaterdag 17 september is er het Festival2FightCancer in Middenbeemster en in het Leeghwaterpark en Leeghwaterbad in Purmerend. Met sportieve activiteiten als wandelen, spinning/fietsen en banenzwemmen kunnen deelnemers geld ophalen voor kankeronderzoek. Vooral wandelen en banenzwemmen zijn ook prima geschikt voor kinderen. De vrijwilligers willen met dit sportief evenement aandacht vragen voor het belang van kankeronderzoek, één op de drie inwoners van Nederland heeft te maken met kanker. Inschrijven voor de sportieve activiteiten kan tot en met zondag 11 september.


Het Festival2FightCancer start 17 september ’s ochtends in sporthal De Kloek in Middenbeemster. Sportievelingen die begaan zijn met kankeronderzoek kunnen daar hun beste sportieve spinning beentje voorzetten en naast het inschrijfgeld via hun donateurs geld ophalen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, een van nog geen 1,5 kilometer in het Leeghwaterpark en een van 14 kilometer met start in het Leeghwaterpark en een wandeling door Zuidoostbeemster en Purmerend. De korte route is prima te doen door kinderen, maar wel mét begeleiding. De korte route is ook voor mensen die geen 14 kilometer kunnen lopen in maximaal vier uur. Het banenzwemmen in het Leeghwaterbad is ook voor kinderen - overigens mét zwemdiploma - een leuke, sportieve uitdaging. Het zwemmen is vanaf 12.00 uur en de lange wandeling 12.30 uur. Het inschrijfgeld voor de korte wandeling is € 10,00 en voor de lange wandeling, spinning/fietsen en banenzwemmen is dat € 20,00 per persoon.

festivalsfeer
Het team vrijwilligers is druk geweest en nog bezig met de voorbereidingen van het programma. In het Leeghwaterpark is een heuse festivalsfeer voorzien met live muziek en foodtrucks. Voorzitter Mick Smits is vol verwachting: ‘We hebben in overleg met het landelijke Fight cancer het programma steeds verder uitgewerkt en de website voor inschrijven en doneren is actief. We zijn blij met de sponsoren die het Festival2Fight Cancer mogelijk maken. De eerste tientallen inschrijvingen zijn er al, vanzelfsprekend hopen we snel nog veel enthousiaste deelnemers en donateurs te trekken. Voor kankeronderzoek is nog steeds heel veel geld nodig!’

website voor informatie en inschrijven
Wie meer informatie wil over inschrijven voor het Festival2FightCancer gaat naar https://www.fightcancer.nl/event/sportief-festival-2-fight-cancer. In verband met de indeling van de deelnemers is de laatste dag van inschrijving zondag 11 september.