PURMEREND - Dit najaar komt het Purmerends Museum terug met de muzikale serie Jazz in het Museum. Gastheer Ruben Sloote, jazzliefhebber en organisator van muziekevenementen, nodigde weer verschillende musici uit om in het museum op te treden. De concerten zijn op zondag en duren ongeveer een uur.

18 SEPTEMBER – JACK JAZZBAND
De drie musici van dit trio speelden al eerder in verschillende bezettingen met elkaar. Drummer Will van Toor en pianist Jack Kat spelen al bijna 50 jaar samen en kennen elkaar van het conservatorium van Alkmaar. Bassist Onno de Jong studeerde onder andere bij Jacques Schols (trio Louis van Dijk) en was leider van verschillende jazz-formaties. Nu hebben deze drie muzikanten de krachten opnieuw gebundeld en werken aan een repertoire dat bestaat uit Jazz-standards met eigen arrangementen, aangevuld met latin stukken en enkele popsongs in een jazzy stijl. Zangeres Renate Houtman eerder samen met Will en Jack. Ze studeerde aan het conservatorium van Alkmaar, waar ze les had van o.a. Margriet Eshuis en Lisa Boray.

16 OKTOBER – THE SOUL BONCKERS
The Soul Bonckers is een band waar de vonken vanaf vliegen. De muzikanten draaien al heel wat jaren mee en dat kun je horen. Het repertoire bestaat voor het overgrote deel uit soul muziek maar er worden ook lekkere rockers gespeeld. The Soul Bonckers bestaat uit: Agnes Irma Joe - zang, Edgar Tjokrohamidjojo - gitaar, Julius Smit - basgitaar en Bill Honing – drums. De band speelt nummers van onder andere Tina Turner, Percy Sledge, Sam and Dave, Robert Palmer, James Brown, Cameo, Chic en de Doobie Brothers.

20 NOVEMBER – THE MEN UNPLUGGED
The Men Unplugged bestaat uit Gerrit van der Spaan op gitaar en zang en George Reijnders op de bluesharp. Dit duo heeft een geheel eigen sound met heerlijke blues traditionals en eigen nummers.Gerrit van der Spaan richtte de Mean Town Blues Band op en speelde later in A Crossroads Deal. Hij treed zo nu en dan nog op met zijn eigen band de Beaverhurt Blues Band. George Reijnders bespeelt de bluesharp en is ook wel bekend als mede organisator van de Harmonica Meetup Group. George speelt sfeervolle blues op zijn harp. Ze spelen eigen werk, maar ook diverse vertolkingen.

18 DECEMBER – MARCEL KAPTEIJN & THE RAINDOGS
Marcel Kapteijn & The Raindogs komen naar het Purmerends Museum om het publiek te verwennen met een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Kapteijn neemt met zijn unieke stem het publiek mee en laat ze ademloos luisteren naar zijn songs. Dit doet hij met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. Samen vermaken ze het publiek met humor en theater. Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde.

Concerten Jazz in het Museum. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur Entree € 10,- per persoon, inclusief consumptie. Locatie Purmerends Museum, Kaasmarkt 20, Purmerend. Aanmelden verplicht via info@purmerendsmuseum.nl o.v.v. de datum van het concert. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!