PURMEREND - Sinds augustus 2020 staat elke maand het werk van een kunstenaar van het Kunstcollectief centraal in de etalage van de VVV aan de Peperstraat 35. Van 6 maart-3 april 2023 is dat Joke Sweers.


Joke Sweers is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. In 2004 heeft zij het tekenen en schilderen serieus opgepakt en volgde verschillende schildercursussen bij Kunstencentrum Wherelant in Purmerend.

Om zich in het tekenen en schilderen verder te ontwikkelen en op zoek te gaan naar een eigen stijl, volgde zij de vierjarige deeltijdopleiding aan de MIX Academy in Amsterdam. Zij werkte daar met verschillende materialen zoals houtskool, acryl, olieverf, krijt, inkt en maakte collages. In mei 2013 sloot ze haar studie af met een eindexpositie tekeningen en schilderijen, getiteld “Hidden”.

In haar tekeningen en schilderijen staan de mens en natuur centraal. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. De schilderijen zijn kleurrijk en de tekeningen zijn zwart/wit met grijs en kleuraccenten.

Op de website van Joke Sweers vindt u meer informatie en kunstwerken: www.jokesweers.exto.nl.