PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant organiseert iedere dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur het Rietveld Atelier voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Onder leiding van twee kunstenaars, Sasja Scheijde en Henk Fakkeldij, gaan zij in het atelier aan de slag met creatieve opdrachten en uiteenlopende materialen als papier, speksteen, ijzerdraad, verf of een iPad of camera. Momenteel is het Rietveld Atelier ‘hybride’. Dit betekent dat de lessen zowel live bij Wherelant plaatsvinden maar ook online te volgen zijn. Deelname is gratis.

Docenten Sasja en Henk proberen de opdrachten zo afwisselend mogelijk te houden en laten de jongeren kennismaken met uiteenlopende materialen en technieken. Zij kunnen leren ontwerpen, technische skills ontwikkelen, hun zelfvertrouwen vergroten maar vooral ook lekker creatief bezig zijn. Het belangrijkste is dat het superleuk is. Het Rietveld Atelier is echt een plek waar jongeren zich op veel manieren kunnen ontwikkelen. Kortom: in het Rietveld Atelier kunnen zij ontdekken en uitvinden wat zij leuk vinden en wat bij hen past! Het is ook mogelijk om te werken aan een portfolio voor een creatieve vervolgopleiding.

Ateliers open voor kwetsbare groepen
Veel jongeren zijn in deze tijd extra kwetsbaar. Het Rietveld Atelier biedt hen een plek waar zij zich creatief kunnen uiten en leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. Cultuurhuis Wherelant heeft met de Veiligheidsregio en de gemeente Purmerend besloten om, bij hoge uitzondering, deze activiteiten voor kwetsbare jongeren door te laten gaan. Rietveld Atelier is aanvankelijk gestart voor scholieren van de PSG maar is vanaf coronatijd opengesteld voor alle jongeren in Purmerend die de behoefte hebben om creatief aan de slag te gaan. Deelname aan het atelier is gratis en het wordt mede gefinancierd door de gemeente Purmerend. Er wordt gewerkt in kleine groepen, op veilige afstand volgens de regels van het RIVM en de branchevereniging.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met docent Sasja Scheijde door een mail te sturen naar: s.scheijde@wherelant.nl. Jongeren kunnen elke week meedoen of af en toe komen, zolang zij dit maar van tevoren aangeven. De lessen zijn in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.