PURMEREND - Jumbo Uitendaal in Purmerend is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Jasmijn Uitendaal ontving het keurmerk op 18 augustus in aanwezigheid van Mario Hegger, wethouder gemeente Purmerend. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Uitendaal en haar medewerkers bewezen dat zij zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door haar grote inzet op het thema lokale betrokkenheid. In de betrekkelijk korte periode waarin zij de winkel exploiteert heeft zij een grote groep vaste clientèle weten op te bouwen, een knappe prestatie voor een stadswinkel. Daarnaast scoort zij hoog op het thema stimulerend personeelsbeleid; zij stopt veel energie in teambuilding en ontwikkeling medewerkers. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria
Jumbo Uitendaal in Purmerend is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Bram de Jong, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Jasmijn Uitendaal is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Jumbo Uitendaal in Purmerend hebben ruim 260 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.