PURMEREND - Jumbo Uitendaal start in haar supermarkt in Winkelcentrum Eggert in Purmerend vanaf 8 juni een actie waarin gedurende 6 weken een serie van 150 plaatjes van dierenpark Landgoed Hoenderdaell gespaard kan worden. De plaatjes zijn uitgevoerd op een groot formaat en geven een prachtige indruk van het dierenrijk dat in Landgoed Hoenderdaell te bekijken is. Een fraai uitgevoerd verzamelalbum is gratis verkrijgbaar bij Jumbo Uitendaal, zolang de voorraad strekt. Klanten met een volgeplakt album krijgen een korting van 50% op de entree van de speciale Jumbo dag op 8 oktober bij Landgoed Hoenderdaell. Doel van de actie is ook om samen met de klanten van Jumbo Uitendaal inkomsten te realiseren voor de werkzaamheden van Stichting Leeuw en SOS Dolfijn, beiden actief op het landgoed. De actie draait in dezelfde periode ook bij Jumbo Kooistra in Julianadorp en Schagen. De actie is voor Jumbo Uitendaal en Landgoed Hoenderdaell opgezet door de Local Loyalty Group in Breda.

In dierenpark Landgoed Hoenderdaell staan de dieren en hun welzijn pas écht centraal. In het park is de natuurlijke leefomgeving dan ook zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft ernaar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daardoor zijn er steeds weer andere dieren te bewonderen in het park. Landgoed Hoenderdaell is al jarenlang het 'Leukste uitje van Noord-Holland' in de verkiezing van de ANWB. Jaarlijks worden er ruim 200.000 bezoekers ontvangen, die onder de indruk zijn van het aanbod aan dieren, de presentaties en de prima voorzieningen op het landgoed.

Vanaf 8 juni krijgen de klanten van Jumbo Uitendaal in Winkelcentrum Eggert in Purmerend bij iedere besteding van € 10,- een set van 4 plaatjes gratis. De plaatjes zijn uitgevoerd als stickers op het grote formaat van 96 x 65 mm. en worden in een milieuvriendelijke verpakking aangeboden bij de kassa's. In de supermarkt is het gratis verzamelalbum van Landgoed Hoenderdaell verkrijgbaar. Spaarders die het volgeplakte album tonen bij de klantenservice krijgen een korting van 50% op de entree bij de Jumbo-Hoenderdaell dag van 8 oktober a.s.

In de plaatjesserie is er ook veel aandacht voor de leeuwen en tijgers die in het dierenpark leven. Dieren die na een periode van verwaarlozing opgevangen worden door de Stichting Leeuw, met als doel om ze weer terug te plaatsen in de natuur. De Stichting SOS Dolfijn vangt vanuit diezelfde filosofie dolfijnen en bruinvissen op om ze vervolgens aan een vrij leven in de oceaan te helpen. In het verzamelalbum worden er diverse mogelijkheden aan Jumbo Uitendaal klanten geboden om een donatie te doen aan deze stichtingen. Met een minimale donatie van € 10,- maakt men kans op het winnen van een Hoenderdaell verrassingspakket t.w.v. € 100,-.