PURMEREND - Donderdagmiddag 15 december is de Kaasmarkt het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor senioren. Er zijn vier afstanden om te wandelen: 2,5, vijf, tien en vijftien kilometer. De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. Uit onderzoeken blijkt dat in de buitenlucht bewegen de gezondheid bevordert. De wandelroutes gaan door bekende en minder bekende delen van Purmerend en de drie langste wandelroutes ook door Zuidoostbeemster. De Winterwandelingen 2021 waren met ruim honderd wandelaars een succesvolle activiteit.

Al vanaf medio december is ‘het stadje’ sfeervol versierd en verlicht en raakt Purmerend langzaam in een gezellige kerstsfeer. Spurd biedt senioren voor donderdag 15 december keuze uit vier mooie wandelroutes. De route van 2,5 kilometer leidt de wandelaars door het centrum van Purmerend en is er vooral voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. De overige drie wandelroutes gaan door Overwhere en Zuidoostbeemster. Onderweg is er muziek en krijgen de wandelaars lekkere hapjes en drankjes aangeboden. Inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten Wij Allemaal aan de Burgemeester Kooimanweg is voor de wandelaars van de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer een zogenoemd stoppunt.

Tijdens de wandeling ontvangen de deelnemers vrijblijvend informatie over sportief bewegen, zoals de QR-Fit route met verschillende niveaus fitnessoefeningen. De wandelingen zijn ook een doorlopende gelegenheid nieuwe mensen te ontmoeten.

aanmelden verplicht

Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars er zullen zijn, daarom is aanmelden verplicht. Men kan zich aanmelden voor een wandelafstand van 2,5, vijf, tien of vijftien kilometer. Aanmelden is mogelijk door voor dinsdag 13 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand.

De vier wandelingen beginnen op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. De wandelaars ontvangen via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men voor deelname € 2,50 en ontvangt men een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ziet Spurd begeleiders van wandelaars als deelnemers, zij betalen ook voor deelname. Betaling doet men voor de start van de wandeling op de Kaasmarkt, per PIN of contant. Maximaal 150 senioren kunnen een van de vier routes wandelen, daarom adviseert Spurd spoedige aanmelding. Alle wandelaars ontvangen na het uitlopen van de gekozen wandelroute een attentie in kerstsfeer.

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kunt u een e-mail sturen naar info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299-418100.