PURMEREND - Angie (8) en Vlinder Burrie (11) geven zaterdag het startsein voor het wandelen en zwemmen tijdens het sportieve Festival2Fight Cancer. Angie heeft als jong kind kanker overwonnen. De voortgang van kankeronderzoek heeft dat mede mogelijk gemaakt. Op de speelweide naast het Leeghwaterbad is er tijdens en na de sportieve activiteiten muziek, drinken, eten en een verloting. Het festival is de afronding van de acties dit jaar om in Purmerend | Beemster geld op te halen voor levensreddend en kwaliteit van het leven bevorderend kankeronderzoek. Het is ook tijdens het festival mogelijk geld te doneren voor kankerondezoek.

Enkele dagen voor het festival staat de teller op ruim € 25.000,00! Alle donaties gaan naar kankeronderzoek, de organisatie is mogelijk door sponsoring door diverse ondernemers. Het sportieve Festival2Fight Cancer begint 12.00 uur, het startsein voor het wandelen en zwemmen is kort na half een. Terwijl de wandelaars en zwemmers bezig zijn met hun sportieve prestaties om geld op te halen, begint het muzikale festival. De jongste wandelaar is Jaylinn (5). Via de website fightcancer.nl/eventagenda kunnen sportievelingen zich inschrijven voor een sportieve activiteit en via donateurs geld ophalen voor kankeronderzoek.

belangeloos
De organisatie is blij met elke deelnemer en elke donatie en hoopt dat er zaterdag 17 september veel bezoekers zijn te begroeten op de speelweide naast het Leeghwaterbad. Daar is dan een gratis toegankelijk festival met muziek, eten, drinken en een verloting. Tijdens het festival kunt u via de QRcode of cash doneren voor kankeronderzoek. Van alle verkochte drank en eten gaat de winst of een bijdrage naar kankeronderzoek. Er zijn vanaf 12.00 uur afwisselend spetterende optredens van de huisband van P3 en Slim Pickens, ook Marcel Kapteijn (Ten Sharp) treedt belangeloos op. Het festival is 17.30 uur afgelopen.

verloting
Er is doorlopend een verloting van door sponsors beschikbaar gestelde tientallen voorwerpen en bonnen, zoals dinerbonnen. Tijdens het festival zijn er meerdere ronden met steeds leuke voorwerpen die zijn te winnen. Hier geldt dat de volledige opbrengst naar kankeronderzoek gaat.

vrijwilligers De vrijwilligers van Fight cancer Purmerend | Beemster zijn al maanden bezig om de actie tot een succes te maken. Allen zijn net als de deelnemers gedreven door het belang van onderzoek naar de behandeling van kanker. En dat is hard nodig, bijna iedereen kent iemand met kanker.