PURMEREND - Donderdagmiddag 9 maart heeft burgemeester Ellen van Selm kennisgemaakt met Spurd. Dat deed ze samen met wethouder Sport Mario Hegger en een aantal gemeentelijke medewerk(st)ers. In het bijzonder kwam het stimuleren en faciliteren van sportief bewegen in de gemeente aan bod. Ook wat achter de schermen moet gebeuren om dat mogelijk te maken. De burgemeester vertelde voorafgaand aan de toer dat wat haar betreft elk kind zou moeten sporten.

Door middel van bezoeken maakte de burgemeester kennis met verschillende sportaccommodaties en medewerkers en met deelnemers aan activiteiten van Spurd. Het programma van het kennismakingsbezoek begon in sporthal De Beuk met een algemeen verhaal over Spurd van waarnemend directeur Raymond Roussou. Daarin aandacht voor onderwerpen als plezier van en noodzaak om te bewegen en samenwerking met de gemeente en andere organisaties om bewegen te stimuleren. Ook duurzaamheid en de onlangs ingezette aanscherping van de communicatie om doelgroepen beter te bereiken kregen aandacht.

Daarna begon de toer met een toelichting op de betrokkenheid van de betreffende lokale sportwereld en Spurd bij de ontwikkeling van de gebiedsvisie De Koog. In sportzaal Sweelinckstraat is verteld over het bewegingsonderwijs voor basisscholieren en zag burgemeester Van Selm een deel van de les. Over bewegen voor ouderen ging het in sportzaal Doplaan. Daar is gesproken met een aantal deelnemers van FiftyFit sport en spel. In sportzaal Karekiet maakte burgemeester Van Selm de start mee van SpurdFun. Daar kreeg ze een inleiding op de activiteiten voor kinderen en jongeren.

onderhoud en techniek
De groep ging vervolgens naar het sportcomplex in Zuidoostbeemster. Daar is verteld over de noodzaak van en inzet voor onderhoud. Met eigen mensen en inhuur houdt Spurd de (kunst)grasvelden en meer in zo goed mogelijke conditie. Dat is noodzakelijk voor intensief gebruik voor trainingen en wedstrijden. Daarna kreeg burgemeester Ellen van Selm in het Leeghwaterbad een toelichting op de activiteiten in het zwembad. Als afsluiting van dat bezoek is in de enorme kelder gekeken naar de techniek. Daar is verteld wat zoal komt kijken bij het beschikbaar hebben van warm en schoon water.

gezonde leefstijl

Het kennismakingsbezoek eindigde met een inleiding op invloeden op een gezonde leefstijl als het gaat om eten en drinken. Een alcoholvrije borrel met gezonde snacks zetten het verhaal kracht bij. De burgemeester vond het kennismakingsprogramma leuk en compleet. Ze merkte op dat bij de enthousiaste mensen van Spurd sportief bewegen in goede handen is. Waarnemend directeur Spurd Raymond Roussou had daarvoor al opgemerkt dat hij niet meer trots, maar apetrots is op de mensen van Spurd en het netwerk waarmee Spurd samenwerkt.