PURMEREND - Donderdagmiddag 14 december is de Kaasmarkt het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor zestigplussers. Er zijn drie afstanden om te wandelen: 2,5, zes en elf kilometer. De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. Onderweg verzorgen lokale ondernemers koek en (alcoholvrije) zopie. Aanmelden is noodzakelijk en vanaf heden mogelijk.

De route van 2,5 kilometer leidt de wandelaars door het centrum van Purmerend en is ook voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator goed te doen. De wandelroutes gaan door bekende en minder bekende delen van Purmerend, de twee langste wandelroutes ook door de Gors, Weidevenne en Kop van West.

mogelijk gemaakt

De wandelingen zorgen voor ontmoetingen met andere wandelaars. De wandelaars kunnen onderweg ook gratis hapjes en drankjes nuttigen van sponsors Spijkerman Eten & Drinken, Vlees & Zo uw Slager, Peter Smit AGF en Echte Bakkers Harry de Groot. Ook Siem Knol Alstroemeria Kwekerij en de gemeente Purmerend maken de Winterwandelingen mogelijk.

Maximaal 150 zestigplussers kunnen een van de drie routes wandelen. De vorige edities waren een groot succes, daarom adviseert Spurd spoedig aanmelden. De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. Vanaf medio december is de binnenstad versierd en verlicht en raakt Purmerend langzaam in kerstsfeer. De laatste wandelaars verwacht men rond 16.30 uur terug op de Kaasmarkt.

aanmelden noodzakelijk

Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars meedoen. Men kan zich aanmelden voor een wandelafstand van 2,5, zes of elf kilometer. Aanmelden is mogelijk door voor dinsdag 12 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand. Men kan hiervoor ook maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299 418 100.

De wandelaars ontvangen enkele dagen voor de Winterwandeling via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men per PIN of contant - bij voorkeur gepast - voor deelname € 3,00 en ontvangt dan een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ontvangen ook de begeleid(st)ers van wandelaars alle voordelen die deelname biedt. Nadere informatie staat op de website van Spurd.

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kan men een e-mail sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299-418 100.