PURMEREND - In verschillende sportzalen in Purmerend zijn er in de herfstvakantie talrijke sportieve activiteiten. De meeste activiteiten zijn voor basisschoolleerlingen. Peuters kunnen in de ochtenden voor activiteiten in de Gors en in Wheermolen en de hele dag in Weidevenne terecht. Daarnaast zijn er de avonden van maandag tot en met donderdag sporten voor jongeren van dertien jaar en ouder. De toegang tot de activiteiten van de PurVak in de herfstvakantie in de sportzalen is gratis. De PurVak in de herfstvakantie is een samenwerking van Spurd met Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant.


De PurVak in de herfstvakantie voor basisschoolleerlingen is in de vakantieweek van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober 2019. Voor hen in sportzalen De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. Er zijn onder meer springkussens en hindernisbanen. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen clinics: dance, schermen, rolstoelbasketbal en in samenwerking met JOGG blind proeven en dipsaus maken. Het programma van de PurVak in de herfstvakantie met tijden, sportzalen, sport- en speelmaterialen en (sport)clinics staat op de website van Spurd. De activiteiten van Cultuurhuis Wherelant en Clup Welzijn staan op www.wherelant.nl en www.clup.nl.

voor peuters
Alle dagen in de herfstvakantie is er in sportzaal Zwanebloem in de Gors, sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen en in de kleine zaal van De Kraal in Weidevenne voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Zwanebloem en sportzaal Sweelinckstraat zijn open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal is open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

vanaf dertien jaar
Maandag 21 tot en met donderdag 25 oktober is er voor jongeren vanaf dertien jaar vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur onder meer zaalvoetbal in sporthal De Vaart.

zwembad
De PurVak in de herfstvakantie is er ook in het Leeghwaterbad, steeds van 12.30 uur tot 16.00 uur. Maandag van 14.00 uur tot 15.00 uur en woensdag van 13.00 uur tot 14.00 uur is er Floatfit Grow. Dinsdag en donderdag is er tussen 13.00 uur en 15.00 uur ZeemeerminZwemmen. Vrijdag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur DiscoZwemmen. Toegang zwembad in Purmerend € 5,50, woensdagmiddag € 4,75.

Jaarlijks biedt de PurVak in vakanties duizenden kinderen en jongeren in de stad sportief en creatief speelplezier. De gemeente maakt de PurVak financieel mogelijk.