PURMEREND - BFF, Hartsvriendinnen, bloedbroeders, oftewel echte vrienden. Vrienden maken leer je als kind en kan gelukzalig zijn of juist verdrietig. Iedereen maakt het mee. Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek. In de Bibliotheek vieren wij de vriendschap op veel manieren met de hele week aandacht voor mooie boeken over vriendschap. En leuke gratis activiteiten in alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland voor kinderen.


Vrienden knutselmiddag in Beemster
Een knutselmiddag waar kinderen niet alleen heen kunnen maar met een vriendje of vriendin. Samen werken zij aan een levensgroot Knutselwerk en luisteren naar een verhaal over vriendschap. En als ze dan echt niemand mee kunnen krijgen. Nou vooruit dan mag vader of moeder ook mee. Voor kinderen tussen de 6-8 jaar. Het voorlezen wordt gedaan door de vroegere juf van de Blauwe Morgenster Tineke Broos- van Koert.

Vrienden knutselmiddag; woensdag 3 oktober van 14.00 – 15.30 uur in de Bibliotheek Beemster aan de Tobias de Coenestraat 4 in Middenbeemster.

Klooien met Kinderboeken in bieb Volendam
Luisteren naar een mooi verhaal over vriendschap en daarna lekker aan de slag. Dit is een middag voor kinderen die en van boeken houden en het leuk vinden om zelf iets te bedenken naar aanleiding van een verhaal. Je mag ook jezelf als onderwerp nemen. Het wordt knippen, plakken, tekenen en schilderen op grote schaal. Deze activiteit is in samenwerking met CBW Edam-Volendam en voor kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar.

Klooien met kinderboeken: Vrijdag 5 oktober van 16.00 – 17.30 uur in de Bibliotheek Volendam.

Wat is wel en wat is niet waar? In alle vestigingen
Een konijn heeft meer botjes in zijn lijf dan een mens, een vleermuis is blind en kun je de Chinese muur nu echt vanuit de ruimte zien? Op zaterdag 6 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar meedoen met een Wetenschapsquiz. Samen met een vriend of vriendin controleren of de weetjes kloppen. Want ook de wetenschap heeft fake-news! De deelnemende vrienden krijgen een vriendschapsbandje en maken kans op een Bibberbotje.

Wat is wel en wat is niet waar? Zaterdag 6 oktober 10.00 – 16.00 uur en zondag 7 oktober van 12.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend. Zaterdag 6 oktober 11.00 – 14.00 uur in de Bibliotheek Beemster. Zaterdag 6 oktober 11.00 -14.00 uur in de Bibliotheek Edam. Zaterdag 6 oktober 10.00 – 15.00 uur in de Bibliotheek Landsmeer. Zaterdag 6 oktober 10.00 – 15.00 uur in de Bibliotheek Volendam.

Workshop vriendschapsbandjes maken in Edam
Een vriendschapsbandje is een zelf gemaakt armbandje, speciaal gemaakt voor een vriend of vriendin. Kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar kunnen een bandje vlechten, haken of knopen voor hun BFF. En er wordt ook nog een mooi verhaal voorgelezen over vriendschap. Deze avond is georganiseerd in samenwerking met Bosvolk Edam.

Workhop met Bosvolk woensdag 10 oktober van 18.30 – 20.00 uur in de Bibliotheek Edam.

Papaver4Friendship Landsmeer
Wat doe je als je vriendje gaat verhuizen en hoe maak je vrienden in de ruimte? EigenWijsjes presenteert een muzikale improvisatievoorstelling rond het thema vriendschap.

Papaver4Friendship is op vrijdag 12 oktober van 16.00 – 17.00 uur in Bibliotheek Landsmeer en het naastgelegen Dorpshuis. € 7,50 voor een kind en een volwassenen. Aanmelden kan in de Bibliotheek of via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Uitsmijter Kinderboekenweek in Purmerend
In de Bibliotheek Purmerend kun je iedere zondag terecht op te lenen, lezen en terug te brengen. En.. om leuke dingen te doen zoals op zondag de 14e oktober, de allerlaatste dag van de Kinderboekenweek. Alle activiteiten hebben vrij toegang.

Olle en de Boekenvloek is een spannend boek over de verdwijning van kinderen in een dorp. Is de plaatselijke Bibliotheek nu de oorzaak van deze mysterieuze gebeurtenissen? Brenda Heijnis, de schrijver van het boek komt vertellen en signeren. Deze ontmoeting met de schrijver is voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Meet&Greet Brenda Heijnis. Zondag 14 oktober van 12.30 – 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Pimp your friend is een knutselmiddag waar kinderen tussen 6 – 12 jaar niet alleen heen kunnen. Een vriendje of vriendinnetje is nodig. Samen werken de kinderen aan een levensgroot kunstwerk, knippen, plakken en schilderen onder begeleiding van Cultuurhuis Wherelant.

Pimp your friend. Zondag 14 oktober van 13.00 - 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Thea Taal leest voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap. Echte vriendschap maar ook over ruzie en weer goed maken. Maar lang serieus blijft het niet want Thea eindigt altijd met een vrolijk feestje. Voor kinderen van 4-8 jaar.

Thea Taal; zondag 14 oktober van 14.30-15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Spellen Event Iedereen tussen de 4 – 80 jaar oud mag meedoen met leuke en uitdagende, bekende en onbekende spelletjes die je rond de tafel met vrienden en familie kunt spelen. Deze spelletjesmiddag wordt georganiseerd met The Mystery Game en is verder iedere 2e zondag van de maand.

Spellen Event; zondag 14 oktober van 13.00 – 15.30 uur in de Bibliotheek Purmerend.