PURMEREND - In Purmerend wonen verschillende mensen die door een ziekte of beperking moeite hebben om voor hun eigen zorgbelangen op te komen. Mensen die geen familie of sociaal netwerk hebben om ze daarbij te ondersteunen. Deze mensen zijn dringend op zoek naar een mentor. Iemand die hen regelmatig bezoekt, een vertrouwensband wil opbouwen en met raad en daad wil bijstaan.

Zo iemand is bijvoorbeeld Sivimon. Zij is een vrouw van 39 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Thailand. Zij heeft een verstandelijke beperking. Door haar zachtaardige karakter laat ze zich makkelijk beïnvloeden door anderen, wat haar kwetsbaar maakt. Daarom is zij op zoek naar een mentor.

Of Jean Bert. Hij is een man van begin 50 die wel van een stevige discussie houdt, humor belangrijk vindt en graag een potje schaakt. Hij woont nog thuis, maar is door Ataxie - een beschadiging aan de kleine hersenen - gebonden aan een rolstoel. Hij krijgt ondersteuning van een zorgorganisatie op vaste momenten bij hem thuis. Hij is op zoek naar een vrouwelijke mentor, die hem kan ondersteunen, vooral in het contact met de zorgverleners.

Of zoals Peter van 75, die ook rolstoelafhankelijk is. Peter is een vriendelijke brombeer, die erg gesteld is op structuur en rust. Hij heeft naast een verstandelijke beperking ook een stoornis in het autistisch spectrum. Peter woont in een zorginstelling en is op zoek naar een mentor die hem twee keer per maand bezoekt en dan bijvoorbeeld een kop koffie met hem drinkt of met hem luncht. De voorkeur van Peter gaat uit naar een mentor die structuur en duidelijkheid brengt en gevoel voor humor heeft.

Word jij de mentor van een van deze mensen?
Als mentor ben je de wettelijk vertegenwoordiger van je cliënt en behartig je zijn of haar belangen. Best verantwoordelijk vrijwilligerswerk dus. Schrik jij daar niet van terug en ben je juist op zoek naar vrijwilligerswerk met inhoud? Meld je dan nu aan als mentor bij Stichting Mentorschap Noordwest en Midden.
Wij zoeken iemand die minimaal op mbo-4 niveau is opgeleid, circa 4 uur per maand beschikbaar is en communicatief en besluitvaardig is. Wij bieden jou scholing en begeleiding en een onkostenvergoeding.

Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met coördinator Wendy Stam, 06 233 75 483 of wstam@stichtingmentorschap.nl. Of kijk voor meer informatie op onze website www.stichtingmentorschap.nl.