PURMEREND - Tijdens Koningsdag en -nacht op vrijdag 26 en zaterdag 27 april is er zoals altijd van alles te beleven in Purmerend en Beemster.

Koningssportdag

Op 19 april was de (helaas natte) Koningssportdag voor het speciaal Basis Onderwijs. Op 26 april is de Koningssportdag voor het regulier Basis Onderwijs. De Koningssportdag is met meer dan 6000 deelnemende kinderen uitgegroeid tot een van de grotere jaarlijkse evenementen in de gemeente. Kijk op de website van Spurd voor meer informatie.

Koningsnacht

Het feesten begint op Koningsnacht, waar de Koemarkt wordt omgetoverd tot de jaarlijkse grootste dansvloer van Purmerend. Op de Kaasmarkt is er een gezellig feest met live muziek. Kijk op de website van Koemarkt Koningsdag voor het hele programma.

Koningsdag vrijmarkten Leeghwaterpark en binnenstad

Het Leeghwaterpark is dé plek om de kleedjes met koopwaar uit te stallen. De plekken in het park mogen vanaf 26 april 20.00 uur worden ingenomen. Er zijn in het park 18 mobiele toiletten (dixies) op de volgende locaties: de parkeerplaats van het zwembad (hier is ook 1 rolstoeltoegankelijk toilet), het amfitheater en de tempel. Door de verwachte drukte bij de evenementen op de Koemarkt en Kaasmarkt vragen we aan bezoekers om geen spullen uit te stallen rondom de evenemententerreinen op de Koemarkt en Kaasmarkt. Zo kunnen we de calamiteitenroute vrijhouden en daarmee de veiligheid en de bereikbaarheid in het gebied waarborgen. In verband met de schoonmaak in de binnenstad in de nacht van 26 op 27 april kunnen daar in de nacht geen plekken bezet worden. Bekijk hier de spelregels van de vrijmarkt. In de binnenstad is er een feestelijke én muzikale afsluiting van de dag.

Vrijmarkt bij Breidablick en spelletjesmiddag Zuidoostbeemster

Bij Breidablick in Middenbeemster is er op 27 april vrijmarkt van 09.00 tot 12.00 uur. In Zuidoostbeemster organiseert het buurthuis een spelletjesmiddag op het schoolplein.

Fietsen parkeren op de daarvoor bestemde plekken

Het is niet toegestaan om je fiets op of rondom de Koemarkt te parkeren. Iedereen wordt verzocht zijn of haar fiets op de daarvoor bedoelde locaties te plaatsen. De daarvoor aangewezen plekken zijn Fietsenstalling Plantsoenstraat of de fietsenrekken aan de randen van de binnenstad. Als een geparkeerde fiets de calamiteitenroute blokkeert of op een andere manier hinder geeft, wordt deze verplaatst.

Grote schoonmaak

De medewerkers van de afdeling uitvoering van de gemeente maken de binnenstad op 27 april om 04.00 uur weer schoon. Na afloop van de vrijmarkt op 27 april wordt ook het Leeghwaterpark schoongemaakt. Op 28 april wordt de Koemarkt in de ochtend schoongemaakt.

Milieustraat gesloten

De milieustraat is gesloten op zaterdag 27 april. Koningsdag heeft dit jaar geen gevolgen voor de afvalinzameling.