PURMEREND - Ook in Purmerend zijn er in oktober allerlei regenboogactiviteiten. Purmerend Pride is onderdeel van deze periode en is voor lhbti+ers en voor hen die zich willen inzetten voor inclusie van lhbti+ers in Purmerend | Beemster. Een veilig sport- en zwemklimaat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daar wil sportorganisatie Spurd wat aan doen. Dragqueen Kimberley Clarck opent zaterdagavond 8 oktober in het Leeghwaterbad het feestelijke en actieve Purmerend Spurd SwimPride 2022.

De SwimPride 2021 heeft manager Leeghwaterbad Freek Eshuis nog scherp op het netvlies: ‘Het was zo fijn te zien dat iedereen plezier had, de glunderende gezichten, het in de veilige omgeving laten zien wie je bent! De acceptatie en het respect waren gewoon, maar ontbreken helaas nog vaak in de samenleving. Ik hoop dit jaar weer een mooie SwimPride mee te maken, met nog meer lhbti+ers uit Purmerend | Beemster en de regio.’ De lhbti+ers voelden zich op hun gemak in het zwemwater, wat voor hen best bijzonder is. Velen lieten weten dat ze SwimPride waardeerden, ook door ontmoeting met anderen uit de lhbti+ community. Spurd wil bijdragen aan het vergroten van acceptatie van lhbti+ers tijdens het sporten.

zanger
Zanger Tony Anderson gaat de sfeer vergroten met muziek. Hij is ook schrijver van levensliedjes voor onder anderen Peter Beense en Willeke Alberti. De gezellige sfeer draagt bij aan een fijn samenzijn en leuke ontmoetingen in het zwembad in Purmerend.

workouts
Zaterdagavond 8 oktober zet Spurd zich extra in voor lhbti+ers, naasten en iedereen die zin heeft in een gezellige en actieve happening. Er zijn uitdagende workouts FloatFit, Paaldansen, FloatFit Yoga (Balance) en AquaKickboksen. Het Leeghwaterbad is voor de SwimPride open vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur. Tickets zijn vanaf heden te koop via www.leeghwaterbad.nl.

Alle regenboogactiviteiten in Purmerend | Beemster in de periode 8 tot en met 17 oktober staan op www.purmerend.nl/regenbooggemeente.