PURMEREND - KUNSTGENOTEN in beweging organiseert donderdagochtend 28 maart 10 tot 12 uur bij de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40) een bezoek aan het Waterlands Archief. In 2019 bestaat het Waterlands Archief veertig jaar. Tijdens deze KUNSTGENOTEN in beweging krijgen we een uniek kijkje in depot van het Waterlands Archief.

Het archief is de bewaarplaats van de regio Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland) en groeide van een eenmansbedrijf uit tot een middelgrote voorziening. Met archieven van: gemeenten, waterschappen, notarissen, kerken, verenigingen en particulieren. Natuurlijk krijgen we een kijkje achter de schermen en is er een mogelijkheid tot een rondleiding in het depot.  De rondleiding start in de Bibliotheek en gaat binnendoor naar het naastgelegen Waterlands Archief.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren
KUNSTGENOTEN in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als mooie tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Erg leuk om samen met een vriend(in) heen te gaan maar ook heel geschikt om alleen op af te stappen. De komende weken staan de volgende activiteiten op het programma: Indonesische muziekochtend, natuurlijke lentestukjes maken en een spelletjesochtend in de Bibliotheek. Het complete overzicht met de juiste data en locaties vindt u op de website www.wherelant.nl

Praktische informatie
De kosten bedragen € 5,- welke u contant kunt afrekenen voor aanvang van de activiteit. Mensen met een kleine beurs kunnen gratis deelnemen. Het bezoek aan het Waterlands Archief vindt plaats op donderdag 28 maart in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of telefonisch via nummer 0299-434777. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Purmerend.