PURMEREND - (voorheen Museum Waterland) moest enige jaren geleden verhuizenen heeft nu een nieuwe, iets kleinere, locatie in de Peperstraat 36 te Purtmerend gevonden. De ruimte werd casco opgeleverd en moest worden verbouwd en geschikt gemaakt aan de wensen en eisen.

Al gauw was de kunstuitleen weer functioneel. De verbouw van de tentoonstellingsruimte nam meer tijd in beslag en de Corona met alle beperkende maatregelen liet tot nu toe een heropening tegen. Deze ‘gesloten’-periode is gebruikt om de organisatie uit te breiden en weer goed neer te zetten. Maar ook om een nieuwe naam, Kunsthuis Waterland, te introduceren die meer recht doet aan de huidige positie die de organisatie bekleed. Een zeer grote kunstuitleen met 1500 kwalitatief zeer goede werken met verschillende expressies, technieken, kleuren en afmetingen. En een zeer goede tentoonstellingszaal met zeer fraai licht. We zijn er weer klaar voor.

We hopen op korte termijn een echte heropening te houden.

De huidige tentoonstelling 19.02 t/m 02.04 ;

Een nieuwe locatie, een nieuw perspectief

Van 19 februari tot en met 2 april 2022 vindt in het Kunsthuis Waterland (voorheen Museum Waterland) op de nieuwe locatie Peperstraat 36 te Purmerend de eerste tentoonstelling plaats van 30 kunstenaarsleden van de vereniging in Museum Waterland. De deelnemers presenteren een recent werk. Werk wat gemaakt is in de periode dat het Museum/ Kunsthuis dicht was. Door het grote aantal deelnemers is er een verscheidenheid aan technieken te zien ; schilderijen, werk op papier, grafiek, foto’s, keramische objecten en beelden. Met uitlopende onderwerpen en verbeeld van abstract tot figuratief.

Deze tentoonstelling is van 18 februari tot en met 2 april 2022. Op 2 april is een finissage tussen 15.00 en 17.00 uur
U bent van harte welkom.

De volgende tentoonstelling

06.04 t/m 14.05;