PURMEREND - Aanstaande zaterdag wordt de Kaasmarkt in Purmerend van 10:00 tot 17:00 uur omgetoverd tot een gezellige wintermarkt. Kerstbomen, schitterende lichtjes, live muziek, een gratis photobooth en tientallen lokale makers zorgen voor heel veel gezelligheid op het plein.

Deze editie van de Laag Hollandse Makersmarkt is het perfecte uitje voor de feestdagen. Met veel plezier presenteren diverse makers uit de directe omgeving hun mooiste en lekkerste producten. Van verse groenten uit De Beemster en heerlijke truffels tot handgemaakte sieraden en kerstaccessoires. Hier vind je allerlei leuke (kerst)cadeaus en producten voor de aankomende feestdagen.

Naast alle verkoopwaren vind je ook veel gezelligheid op de markt. Geniet van live muziek verzorgd door Popkoor Afslag Edam en de Lof Zangers. En vergeet niet je bezoek aan de markt vast te leggen met een foto in de gratis photobooth. Ook in de rest van de binnenstad pakken de ondernemers uit! Zo zijn er gezellige kramen door de winkelstraten en kun je genieten van de zingende kerstman en een bijzonder kerstkoor. Kortom het wordt een gezellige dag vol festiviteiten en (lokale) producten!

Schitteren in het stadje tussen de polders


Niet alleen de Kaasmarkt, maar de hele binnenstad van Purmerend is rond de feestdagen prachtig versierd. Wandelend door de stad kom je verschillende gezellige verlichting, kerstbomen en andere mooie versieringen tegen.

Om dit te vieren kunnen kinderen t/m 12 jaar tot en met 31 december met de lichtjesroute op zoek naar alle lichtobjecten in de binnenstad. Deze vind je onder andere op de straten, in de bomen en aan gebouwen. Heb je alle objecten gevonden? Ga dan snel naar MultiVlaai (bekijk vooraf de openingstijden), want de eerste 500 kinderen krijgen in ruil voor een ingevuld formulier een lekker gratis kopje warme chocolademelk. Ready, set… GO!

Meer informatie over de Laag Hollandse Makersmarkt en de lichtjesroute vind je op www.laagholland.com/agenda