PURMEREND - In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale onderneemster Sylvia Voors van kinderkledingwinkel High5 Fashion doet mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

High5 Fashion is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. Op 1 september 2017 werd de 1e winkel van Sylvia geopend in het centrum van Purmerend en nét voor de corona crisis begon opende ze haar 2e winkel in het Makado winkelcentrum in dec. 2020. Na haar (ongewilde) vertrek uit het centrum heeft ze beiden winkels samengevoegd op 1 november 2021 en is de winkel met de allernieuwste collecties én outlet voor kids van 0 tot 16 jaar nu al niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om meer bekendheid te krijgen en de mensen die ons plotseling moesten missen op Padjedijk in het centrum te laten weten waar ze in het vervolg terecht kunnen voor hun kinderkleding”, vertelt eigenaresse Sylvia. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Purmerend de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in onze stad.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bij High5 Fashion bijzondere activiteiten plaats. Zo worden er de hele week o.a. cadeautjes weggeven aan iedere betalende klant en maak je ook nog eens vrijwel iedere dag kans op een leuke 'dagprijs' voor je zoon of dochter.