PURMEREND - Dit schooljaar hebben de leerlingen van Dalton Kindcentrum het Parelhof gedichten geschreven samen met het project “Schooldichter”. Deze gedichten zijn gebundeld in een gedichtenbundel. Op de laatste schooldag van het jaar kregen de leerlingen hun eigen gedichtenbundel uitgereikt.


De afgelopen maanden heeft schooldichter Mandy Pijl in alle groepen les gegeven in het maken van een gedicht. Van de gedachten en ideeën, die de leerlingen hadden bij het thema natuur & klimaat, hebben zij een gedicht geschreven. Samen met de schooldichter is geleerd wat een gedicht is en hoe je een gedicht schrijft. Aan het einde van de lessen hadden de leerlingen de mogelijkheid om hun gedicht voor te dragen. Ook kregen de groepen inspirerende poëzielessen van stadsdichter Yanaika Zomer.

Dit alles resulteerde in een 232 pagina’s tellende gedichtenbundel genaamd “Natuur- en Klimaatparels”. Om de uitreiking van de bundel extra feestelijk te maken organiseerden de leerkrachten van DKC Het Parelhof een talentenjacht voor de hele school. Na afloop van de talentenjacht kreeg Juf Nicolette Plas, organisator van de gedichtenbundel, officieel de gedichtenbundel uitgereikt.