PURMEREND - Zaterdag 15 september gaat een team Geocachers tijdens een CITO event een stukje Purmerend opknappen. Ze gaan aan de slag met bloemen planten, parkjes opknappen, Geocachen, afval opruimen en onkruid verwijderen.

Live Geocaching

Live Geocaching is een Nederlandse organisatie die verschillende Geocaching evenementen organiseert, blogs schrijft en Geocaching gerelateerde tools online aanbiedt. Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Live Geocaching organiseert ook regelmatig opruimacties om te blijven zorgen voor een schone omgeving om hun spel in te spelen. Bij een zogeheten CITO (cache in trash out) event werken geocachers en andere vrijwilligers samen om parken, bossen en andere buitenplaatsen te verbeteren. Denk daarbij aan het opruimen van troep of het planten of verwijderen van bomen.

Event 15 september

Tijdens het event op 15 september gaan de Geocachers aan de slag in de Overwhere. Zij verzamelen op het Klaas Schoorlplein t.h.v. nummer 18 wat tevens de locatie is waar je altijd terecht kunt met je vragen. Na afloop is daar een korte afsluiting. Ondertussen is er ruimte om Geocaches in de buurt te zoeken. De organiseert probeert tijdens het event nieuwe Geocache(s) te publiceren. Aanmelden is nog mogelijk. Ook niet-Geocachers zijn welkom om mee te komen helpen! Meer informatie staat op www.livegeocaching.nl/cito/, hier kun je je ook aanmelden om mee te doen.