PURMEREND - Op zondag 30 juli wordt van 15:00 tot 18:00 het allereerste KOMcert gegeven. Een nieuw evenement in Purmerend met livemuziek vanaf het water. De organisatie is nog op zoek naar schippers die het leuk vinden om met hun open boot -zonder kajuit- komen kijken en luisteren.


Bijna elke plezierschipper heeft het wel eens meegemaakt. Bij het afmeren raak je aan de praat met je buurman. Het klikt, en er haken steeds meer bootjes aan. Er klinkt goede muziek, er wordt gelachen en het blijft die middag nog lang gezellig.
Dit principe is de drijfveer achter het KOMcert. Een nieuw evenement in Purmerend voor de pleziervaart.

Steengoede livemuziek

“Dit stuk van de jachthaven wordt in de volksmond De Kom genoemd”. Ruud Denekamp is havenmeester in Purmerend, booteigenaar en lid van de organisatie. “Er was nog geen evenement voor botenpubliek in Purmerend, terwijl onze jachthaven drukker bezocht wordt dan ooit. Dus zijn we met een klein groepje vrienden bij elkaar gaan zitten. Allemaal zijn we dol op varen en steengoede livemuziek.“

Kleinschalig en intiem

Ook de gemeente reageerde enthousiast op het idee en beloonde de zeskoppige organisatie met een vergunning. “We zijn allemaal vrijwilligers hoor” vertelt Nico Dobber, booteigenaar en luisterliedjesfanaat van het eerste uur. “We doen ons best om een kleinschalige en intieme sfeer te creëren. Dat vinden we zelf namelijk ook het leukst. Daarom wordt alle muziek akoestisch gespeeld, maar wel versterkt. Zo krijgen alle bootjes in de drijvende massa het goed mee.”

Programma
Op het programma staan:

Deze Two Old Dogs spelen als OneDuo bekende liedjes van The Band, Bob Marley, Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones, Crosby, Stills, Nash (& Young).

Pieter Oppelaar brengt met Room4Two zijn gitaar en stem mee, en zingt zowel rock, pop als ballads. Denk aan Bruce Springsteen, maar ook BLØF en The Common Linnets.

Son of a Witch speelt kleine, old school country standards uit de jaren 30 t/m 70 van de vorige eeuw. Liedjes over verdriet, bedrog, liefde, geluk, drank en al het andere waar een mens zich mee bezig houdt.

Marcel Kapteijn & The Raindogs spelen een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Ongecompliceerd en door interactie met het publiek krijgt het een intieme, huiskamerachtige sfeer.

Coverband Great Lake Music speelt sfeervolle muziek met hart en ziel. Geen muziekstijl is ze onbekend.

Oproep

de organisatie is nog op zoek naar schippers die met hun open boot-zonder kajuit- komen kijken en luisteren. Daarvoor meld je je aan voa komcertpurmerend@gmail.com. Geef bij aanmelding je naam, en lengte en breedte van je boot op. Plaatsen beschikbaar op basis van aamlding, vol is vol. Als dank voor het volgen van de aanwijzingen van de organisatie is deelname geheel gratis.