PURMEREND - Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus is eigentijds eigenwijs. Daarom alvast excuses voor alles wat Purmerend gaat zien. Of voor alles wat je misschien daar gaat missen op het parkeerterrein naast station Weidevenne. Van vrijdag 14 t/m zondag 16 april is Magic Circus daar te bewonderen. In de voorstelling SCUSZA lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Plots is er een nieuwe wereld waarin hoedjes rondvliegen, stoelen zoveel meer zijn dan zitobjecten en waar haarhangjongeren chillen in de nok van het circus. Zaterdag 15 april is Wereld Circus Dag en zijn er extra activiteiten zo zal o.a. een officieel circuswoordenboek online gepubliceerd worden.


Magic Circus Magie

Het publiek ondergaat begoochelende gewaarwordingen. Dat kan toch niet? Toch zie je het live voor je ogen gebeuren. Hoe dan?! Pijl en boog schieten met je voeten, publiek dat blijkt te kunnen zweven. Magic Circus laat zien dat je met naastenliefde en groepsgeest verder komt. De artiesten lopen al letterlijk en figuurlijk op hun tenen terwijl ze artistieke hoogstandjes vertonen om niet op lange tenen te trappen. Het circus houdt de maatschappij een spiegel voor en dat is soms confronterend. Maar SCUSZA inspireert tot een minder egoïstisch leven samen en ook dat is de magie van het Magic Circus.

De intimiteit van de Magic Dome circustent zorgt dat publiek en artiesten elkaar niet kwijt raken. Zelfs op de achterste rij zit je met je neus nog bovenop deze unieke missing-link tussen traditioneel circus en elitair "nieuw" circus. Magic Circus biedt eindelijk een modern circus dat ook leuk is voor kinderen. Live entertainment waar studenten een avondje chillen en zich vergapen aan acrobaten, waar grootouders meelachen met hun (klein)kinderen en waar taal geen barrière vormt om te genieten. De artiesten uit Nederland, Polen, Argentinië, Kenia en Venezuela kijken uit naar je bezoek. Kom langs en ontdek Nederlands oudste én modernste reizende tentcircus. Mocht je het circus verlaten met buikpijn van het lachen... Scusza!

Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl. In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen. Voorstellingen zijn dagelijks om 16:00 uur.Meer info over de extra activiteiten rondom Wereld Circusdag verschijnt op de circus website.