PURMEREND - Door de coronacrisis doen we alles digitaler dan ooit daarom zet de Bibliotheek zich in voor ouders met vragen over mediaopvoeding. Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 organiseert de Bibliotheek verschillende (online) activiteiten als bijvoorbeeld een gratis webinar over mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Op woensdag 31 maart neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl tijdens het gratis webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ ouders mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans? Denise laat je zien hoe je kunt zoeken naar een goede combinatie van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Het webinar is woensdag 31 maart van 20 uur tot 21 uur online te volgen. Aanmelden kan voor woensdag 31 maart 16.00 uur via bibliotheekwaterland.nl/denisebontje

Op www.bibliotheekwaterland.nl/media-ukkie-dagen kunnen ouders hun kennis testen over gezond media gebruik bij jonge kinderen en een app-tegoed van 10 euro winnen, maar ook een gratis Media Ukkie Pakketje aanvragen om op te halen in de Bibliotheek.