MONNICKENDAM/BEEMSTER - Op zaterdag 1 juni doet de Bibliotheek Waterland mee aan de landelijke BoekStartdag. Deze dag krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom in alle vestigingen van Bibliotheek Waterland. Het belooft een feestelijke dag te worden en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Uiteraard kunnen kinderen ook deze dag GRATIS lid* worden van de Bibliotheek zodat zij vaker kunnen langskomen om boeken te ontdekken.

BoekStart is er om alle jonge kinderen kennis te laten maken met de bibliotheek. Ouders die hun kindje van 0 tot 2 jaar lid maken krijgen een BoekStartkoffertje cadeau! Dit kan het hele jaar door, maar tijdens de BoekStartdag is er ook nog eens van alles te beleven in de Bibliotheek.

Activiteiten tijdens de BoekStartdag


Muziek op Schoot

Zingen, dansen en muziek maken met Diana Veldkamp, voor kinderen van 0 - 4 jaar
Bibliotheek Monnickendam, ’t Spil 19, 10.15 - 11.00 uur
Bibliotheek Beemster, Tobias de Coenestraat 4, 11.30 - 12.15 uur

Muzikale voorstelling van MEMO


Een artiest van Memorabele Momenten (MEMO) geeft een interactieve voorstelling en laat baby’s en peuters muziek horen, zien en voelen. Op speelse wijze worden de jonge kinderen uitgedaagd om actief mee te doen, goed te luisteren en echt te reageren. Voor kinderen van 0 - 6 jaar
Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40, 10.15 – 10.45 uur en 10.45 – 11.15 uur
Bibliotheek Landsmeer, Calkoenstraat 27, 11.15 – 11.45 uur en 11.45 – 12.15 uur

PeuterParade

Net als voorgelezen worden is het beleven van een verhaal goed voor de taalontwikkeling. Met Martine Zwarthoed kunnen kinderen van 3-4 jaar tijdens de BoekStartdag na het voorlezen spelenderwijs taal ontdekken.
Bibliotheek Volendam, Foksiastraat 10, 10.30 – 11.15 uur

*Tot 25 jaar GRATIS lid van Bibliotheek Waterland
Meer informatie en gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/boekstart