PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 9 oktober t/m 6 november zijn de beelden van Mieke Boomsma te zien. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.

Ambachtelijk werken


Mieke Boomsma houdt zich al ruim 20 jaar bezig met beeldhouwen in diverse vormen. Ze heeft les gevolgd bij een diverse beeldhouwers en een steenhouwer. Mieke werkt heel ambachtelijk bij voorkeur in hardsteen en gebruikt bijzondere technieken zoals het letterhakken. “Ik vind het fijn om ambachtelijk bezig te zijn met steen en gereedschappen. Zo is het beeldhouwen een mooie tegenhanger van mijn reguliere werk in het onderwijs,” aldus Mieke.

Beelden van de vrouw

Mieke maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Eerst had ze een eigen atelier in Amsterdam, tegenwoordig werkt ze zelfstandig samen met een aantal andere beeldhouwers in een ruimte die ze huurt bij Cultuurhuis Wherelant. De grotere beelden worden vaak in hardsteen gemaakt, de kleinere beelden meestal in zachtere steensoorten. In de VVV-etalage toont zij aantal kleine figuratieve beelden die te maken hebben met de vrouw.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.