PURMEREND - Zaterdag 26 november is er op de Kaasmarkt voor het Purmerends Museum een mini-PurVak. Die dag is voor het eerst de tentoonstelling PurVak 50 jaar in het museum te bezoeken en mogen (groot)ouders gratis met hun (klein)kinderen de tentoonstelling bezoeken. In de kerstvakantie van 1972 was er de allereerste PurVak en deze was direct een enorm succes. Kinderen vermaakten zich sportief in de inmiddels gesloopte sporthal De Beukenkamp. De mini-PurVak zaterdag heeft als thema Toen & Nu en is vanzelfsprekend gratis te bezoeken.


Nog altijd is de PurVak tijdens de schoolvakanties een populaire activiteit, voor de kinderen en hun ouders. Gelijktijdig met de opening van het Purmerends Museum om 12.00 uur voor de eerste dag van de tentoonstelling PurVak 50 jaar start ook de mini-PurVak op de Kaasmarkt. Het onderdeel Toen van het thema van de mini-PurVak krijgt invulling met onder meer sjoelbakken en stok vangen.

Tijdens de allereerste PurVak in sporthal De Beukenkamp was er prominent een springkussen, zaterdag zijn er twee verschillende springkussens op de Kaasmarkt. Spurd zorgt ook voor leuke muziek. De sport- en spelactiviteiten - waaronder circusactiviteiten - zijn gratis toegankelijk. De mini-PurVak voor kinderen vanaf twee tot en met twaalf jaar op de Kaasmarkt eindigt om 15.30 uur.

Bij slecht weer gaat de mini-PurVak niet door, Spurd zal dat op de social media bekendmaken.

Tentoonstelling

De tentoonstelling PurVak 50 jaar met een mooi en herkenbaar overzicht van 50 jaar PurVak. is op zaterdag te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn foto’s, posters, interviews op film, een tijdlijn en speel- en sportattributen te zien. Ook kunnen bezoekers via een VR bril enkele sportieve activiteiten van de PurVak bekijken. De toegang is voor kinderen gratis, 26 november mogen (groot)ouders gratis met hun (klein)kinderen de tentoonstelling bezoeken.

Normaal is de toegangsprijs voor iedereen vanaf 18 jaar zes euro, met een Museumjaarkaart is de entree gratis. Het Purmerends Museum is dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 uur tot 16.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Het museum is eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Zie ook www.purmerendsmuseum.nl. De tentoonstelling PurVak 50 jaar is te bezoeken tot en met 26 maart 2023.