PURMEREND - Montessori voor thuis is dé gids voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar die op zoek zijn naar een mindfull opvoedstijl. Simone Davies van het blog The Montessori Notebook komt op dinsdag 27 oktober naar de Bibliotheek Purmerend met veel inspirerende tips en adviezen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Volgens Maria Montessori is het belangrijk dat ze zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Haar methode wordt al meer dan honderd jaar op scholen over de hele wereld onderwezen.

Gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori schreef Simone Davies een inspirerend opvoedboek vol tips en adviezen. Over wat peuters leuk vinden en nodig hebben, hoe je grenzen stelt zonder straf of time-out, hoe je met uitnodigende materialen je huis ordelijk én kindvriendelijk inricht en peuters betrekt bij het huishouden. Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar veelgelezen blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk. Tijdens de lezing is er ook een boekverkoop.

De lezing Montessori voor thuis is op dinsdag 27 oktober van 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek Purmerend. Kosten zijn: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet leden Bibliotheek Waterland.
Vanwege de veiligheidsmaatregelen is de beschikbare plaatsen beperkt en is vooraf een kaartje kopen verplicht. Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 te Purmerend. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Voor alle bezoekers van de Bibliotheek geldt dat registreren bij binnenkomst, reinigen van handen en het dragen van een mondkapje verplicht is. Tijdens een activiteit met een vaste zitplaats mag het mondkapje af.