PURMEREND/BEEMSTER - De sportieve deelnemers, donateurs, sponsors en vrijwilligers hebben met het Festival 2 Fight Cancer in september ruim 33 duizend euro ingezameld voor kankeronderzoek. Het bestuur van het lokale team Fight cancer is trots op dit resultaat. Burgemeester Ellen van Selm maakte samen met voorzitter Mick Smits vandaag het bedrag bekend. Begin februari maakt Fight cancer Purmerend | Beemster de datum en het programma voor 2023 bekend. Wetenschappelijk kankeronderzoek en voorlichting zijn nog steeds hard nodig en de opbrengst van sportieve activiteiten van Fight cancer maakt dat mede mogelijk.

Het totale bedrag is gerealiseerd door gemeenteraads- en collegeleden donderdag 30 juni, medewerkers van de gemeente met abseilen en tokkelen vanaf het stadhuis dinsdag 13 september, het Festival2FightCancer zaterdag 17 september met wandelen, baantjes zwemmen in het Leeghwaterbad, muziek en eten en drinken en de statiegeldactie van supermarkt PLUS Ligthart: € 33.029,58.

Het bestuur van Fight cancer dankt de deelnemers voor hun sportieve inzet en de donaties, de vrijwilligers en de sponsors die de organisatie van het Festival2FightCancer mogelijk hebben gemaakt en de bezoekers/toeschouwers.

In 2020 was de opbrengst € 38.336,60. Na corona hadden veel activiteiten in 2022 te maken met minder deelnemers en minder opbrengsten. Ook was er tijdens het festival zaterdag 17 september het wat gure en regenachtige weer. Het bestuur van het lokale team is daarom buitengewoon tevreden met de opbrengst van het Festival2Fight Cancer 2022 in Purmerend | Beemster.

Kanker raakt iedereen

Het bestuur en de vrijwilligers gaan binnenkort beginnen met het voorbereiden van een sportief event voor in 2023. De datum en het plan maken ze tijdens Wereldkankerdag zaterdag 4 februari 2023 bekend. Wereldkankerdag besteedt extra aandacht aan de impact van kanker. Het is een ziekte waar 1 op de 3 inwoners van Nederland mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van partner, familie, collega's en vrienden.

Kwaliteit van leven

In de oncologie (de medische kennis en behandeling van kanker) is kwaliteit van leven nu minstens zo belangrijk als de patiënten zo lang mogelijk in leven houden. Steeds vaker weegt men de verwachte levensverlenging van een behandeling af tegen de impact op de kwaliteit van leven. Niet alleen de lichamelijke gevolgen van kanker(behandeling) bepalen kwaliteit van leven, maar ook de psychologische, sociale en maatschappelijke impact van de ziekte.