PURMEREND - Spurd wil 55plussers met de cursus FietsFit met meer zelfvertrouwen als fietser veilig aan het verkeer laten deelnemen. Tijdens een gratis informatiebijeenkomst donderdag 9 maart in buurtpunt De Gors vertelt Spurd over de cursus en kan men vragen stellen. De cursus start een week later. Er zijn nog zitplaatsen vrij voor de informatiebijeenkomst.

Fietsen draagt bij aan de gezondheid en zorgt voor zelfstandigheid om ergens naar toe te gaan. Voor wie op oudere leeftijd met plezier veilig wil blijven fietsen of weer wil gaan fietsen is voor het zelfvertrouwen trainen van benodigde vaardigheden belangrijk.

Cursusdagen
De cursus is 16, 23 en 30 maart en 6, 13 en 20 april steeds van 11.30 uur tot 12.30 uur in buurtpunt De Gors, Lisdoddestraat 40. Het trainen van vaardigheden als balans houden, behendigheid, vooruitkijken en uitwijken geeft zelfvertrouwen. Ook krijgt men verschillende tips voor veilig fietsen. Voor het trainen van die vaardigheden zoals op- en afstappen in buurtpunt De Gors is de fiets niet nodig. Wie de cursus heeft gedaan zal met meer zelfvertrouwen en daardoor met plezier veilig fietsen.
Voor de zes lessen betaalt men vijftien euro. Voor vragen over de informatiebijeenkomst en de cursus kan men contact opnemen via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur met 0299 - 418100.

Eigen gedrag
Bijna de helft van de ongelukken waar oudere fietsers bij zijn betrokken, zijn volgens onderzoek het gevolg van eigen gedrag. In meer dan tweederde van die ongelukken gaat het bovendien om eenzijdige ongelukken of valpartijen, ongelukken waar geen andere verkeersdeelnemer bij is betrokken.