PURMEREND - Zondagmiddag 16 april staat de muziektheatervoorstelling Mijn Zwervend Hart van Nadja Filtzer in Theater De Verbeelding. Een muzikale autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis die nog steeds actueel is.


Nadja Filtzer neemt je met haar trio mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs en New York naar Mexico – op de vlucht voor Stalins pogroms. Ze brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scènes; kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn. Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, Luis Filcer, foto’s van haar opa, Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.
“Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.