PURMEREND - Vrijdagochtend 4 juni is het voor de tweede keer Nationale Balkon Beweegdag. Voor deelnemers aan de eerste editie was het een balkonfeest. Spurd doet mee aan dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds met gratis toegankelijke beweeglessen voor ouderen op één locatie in Purmerend en één locatie in Beemster.

Het coronaproof balkonfeest is voor iedereen vanaf zestig jaar een gezellige, positieve beweegactiviteit. De herkenbare muziek naast het enthousiasme van de docente maakt het bewegen tot een feest op het balkon, op de galerij of in de gemeenschappelijke tuin.

locaties
Aan de gratis lessen van ongeveer een half uur kunnen bewoners van de wooncomplexen coronaproof meedoen op het eigen balkon of de galerij. Ouderen die daar niet wonen kunnen meedoen in de gemeenschappelijke tuin of op een galerij. De Nationale Balkon Beweegdag is in Purmerend om 10.45 uur achter het stadhuis op de locatie Plataanstate en in Zuidoostbeemster om 11.30 uur op de locatie Zuiderhof. De deelnemers maken gratis kennis met balkonbewegen en een zangeres zorgt voor muzikale ondersteuning.

meedoen
Iedereen vanaf ongeveer zestig jaar kan meedoen op een van de twee locaties. Wat iemand kan - met of zonder loophulpmiddel - bepaalt hoe hij of zij meedoet aan de beweegoefeningen, ieder doet mee op eigen niveau.
Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden voor 4 juni noodzakelijk. Dat kan door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur te bellen met 0299 418 100 of een e-mail sturen naar info@spurd.nl.
In de coronaperiode introduceerde Spurd tijdelijk balkonbewegen op 22 locaties. Nu is er wekelijks op twee locaties in Purmerend en één in Zuidoostbeemster de succesvolle beweegactiviteit balkonbewegen.

Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds bundelt vrijdagochtend 4 juni met de Nationale Balkon Beweegdag voor de tweede keer in het land beweegactiviteiten voor ouderen. Daarmee wil de organisatie zoveel mogelijk ouderen op één dag in beweging krijgen. Sport is een middel voor sociale verbinding en heeft positieve invloed op eenzaamheid en kwetsbaarheid.