PURMEREND - Vanzelfsprekend doen Purmerend en Beemster mee aan de jaarlijkse Nationale Sportweek. Met vanaf vrijdag elke dag een ander onderwerp centraal binnen het thema ‘Sport doet iets met je!’. Tot en met zondag over een week geven Spurd en diverse sportverenigingen extra inspiratie over sportief bewegen en gezonde leefstijl. Het gaat niet alleen om sportief gaan bewegen, maar ook om informatie over voor sport relevante thema’s.


Zaterdag geeft Spurd speciale aandacht aan Sport & Spel SpurdFun, een dagelijkse activiteit in Purmerend na schooltijd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Ter gelegenheid van de Nationale Sportweek 2020 zaterdag met verschillende bijzondere activiteiten. Ook deze zaterdag presenteren verschillende sportclubs in Purmerend en Beemster hun sport. Zondag is er aandacht van Spurd/JOGG voor gezonde voeding. Maandag zet Spurd ouderen en dinsdag inclusief sporten in de schijnwerpers. Sporten kan iedereen, Spurd laat de mogelijkheden zien.

JeugdSportPas
Spurd brengt tijdens de Nationale Sportweek de JeugdSportPas (JSP) extra onder de aandacht. Met de JSP kunnen kinderen voordelig kennismaken met een sport of sportieve activiteit.

programma
Sport doet iets met je!, ook in Purmerend. Het programma van de Nationale Sportweek 2020 in Purmerend staat binnenkort op de website van Spurd. Dagelijks is er aanvullende informatie op Facebook en Instagram van Spurd.

ontmoetingsplek
Sporten betekent ook deelnemen aan de samenleving. Sportclubs spelen daarbij een belangrijke rol en zijn een ontmoetingsplek voor sporters, begeleiders en toeschouwers. Maar ook scholen, de gemeenten Purmerend en Beemster en Spurd maken ontmoeting tijdens sportief bewegen mogelijk. Sporten gaat niet alleen over winnen of een prestatie neerzetten, maar is ook goed voor plezier en gezondheid. Om dat belang extra onder de aandacht te brengen organiseert NOC*NSF jaarlijks de Nationale Sportweek.