PURMEREND - Op 1 september opent in Bibliotheek Waterland de SlimoTheek. Hier leen en test je slimme producten zoals een robotstofzuiger, een slimme deurbel, een simpele tablet of een makkelijke afstandsbediening. Deze slimme apparaten maken het voor ouderen mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen.

De SlimoTheek is een samenwerking tussen GeneratieThuis, Netwerk Dementie en Bibliotheek Waterland. Bezoekers krijgen hulp en uitleg van zorgprofessionals uit de regio bij het maken van de beste keuze. Ook helpt de SlimoTheek bij installatie van het product, en het beantwoorden van vragen tijdens de eerste periode van gebruik. Na de gratis uitleenperiode van een aantal weken kunnen de producten worden aangeschaft.

Corrie de Koning is coördinator van het Netwerk Dementie Zaanstreek-Waterland en heeft het initiatief genomen de SlimoTheek naar de regio te halen: “Ouderen maar ook zorgprofessionals hebben ruimte nodig om nieuwe technologie uit te proberen, en hiermee ervaring op te doen. Zo ontdek je wat de inzet van een apparaat voor jou, je partner of je cliënt kan betekenen. Die ruimte geven we met de SlimoTheek.”

Wilt u graag langskomen?
De SlimoTheek in Bibliotheek Purmerend is vanaf 1 september iedere woensdag van 12.00-14.00 uur geopend. U bent van harte welkom! Wilt u meer weten over de SlimoTheek? Kijk op www.slimotheek.nl of mail naar purmerend@slimotheek.nl