PURMEREND - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheekvestiging Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op donderdagochtend 7 november, de eerstvolgende Walk&Talk gaat het over de “elevator pitch” en solliciteren.


De Walk&Talk wordt deze keer begeleid door Linda en Marlies, zij zijn vaker als deelnemers bij de Walk&Talk geweest en gaan nu de uitdaging aan om zelf deze bijeenkomst te geven.

Elevator Pitch
In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met de “elevator pitch”, een soort verkooppraatje over jezelf. We zijn vaak niet gewend om in heel korte tijd reclame voor onszelf te maken, dus is een goede voorbereiding nodig.

Het belangrijkste doel van een pitch is de ander nieuwsgierig te krijgen. Je vertelt wat jou inspireert en waar je naar op zoek bent. Op deze manier gaat de ander wellicht met je meedenken en zal diegene jouw boodschap onthouden. Mocht iemand dan eens iets horen over een openstaande vacature, dan denken ze misschien aan jou. Als je dit korte verhaal goed voorbereid en paraat hebt, kun je dit op allerlei manieren inzetten in jouw zoektocht naar werk, bijvoorbeeld tijdens netwerkbijeenkomsten, evenementen en zelfs op het schoolplein.

Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke 1e donderdag van de maand van 10 – 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl.