PURMEREND - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheekvestiging Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Iedere maand is er een ander thema.


Op donderdagochtend 5 september, de eerstvolgende Walk&Talk is het thema “Wat is jouw blauwe banaan?”. En worden de deelnemers van de Walk&Talk in contact gebracht met mensen van de Oogvereniging. Als je als sollicitant je kwaliteiten weet te benoemen in een CV of in een gesprek, is de kans groter dat een werkgever je op waarde schat. Tijdens deze Walk&Talk gaan we onderzoeken wat jouw blauwe banaan is. Met welke van jouw kwaliteiten kun jij je onderscheiden van andere sollicitanten. Dat is jouw blauwe banaan*.

Martine Muizelaar is regio coördinator van de Oogvereniging en biedt tips en ondersteuning voor werkzoekenden met een visuele beperking. Werk zoeken met een visuele beperking is een extra uitdaging, maar er zijn misschien wel meer mogelijkheden dan je denkt. Het is dan heel belangrijk dat je goed weet te vertellen en te omschrijven wie je bent en wat je kunt. Martine weet heel goed wat haar kwaliteiten zijn. Onlangs vond zij een nieuwe baan bij KNGF geleidehonden op het secretariaat van fondsenwerving en communicatie. Ze was daar al bekend als ambassadeur kwam op kantoor om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat werd uiteindelijk betaald werk omdat de afdelingsmanager in haar de juiste kandidaat zag voor openstaande vacature op de administratie. Martine vertelt tijdens deze Walk&Talk hoe netwerken, je gezicht laten zien en vrijwilligerswerk kunnen leiden tot betaald werk.

Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke 1e donderdag van de maand van 10 – 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig.


(*) naar het boek van W.de Vries en T. van Rossum.