PURMEREND - Het Eggert Center is de afgelopen periode op verschillende plekken vernieuwd. Vandaag werd de meest recente toevoeging aan het centrum, het sfeervolle en uitnodigende ‘eat&meet’ plein, feestelijk geopend door wethouder Pascal Verkroost van gemeente Purmerend en Director Operations Kim de Munnik van eigenaar Wereldhave. Ook werd bekend gemaakt dat nog voor de feestdagen de laatste werkzaamheden aan het centrum helemaal afgerond worden.

Van winkelcentrum naar Full Service Center


De vernieuwingen in het Eggert Center komen voort uit de strategie van eigenaar Wereldhave. De essentie hiervan is het transformeren van winkelcentra naar zogenaamde ‘Full Service Centers’. Dat zijn centra met een sterk en breder aanbod dan een traditioneel winkelcentrum. Dit versterkte aanbod bestaat in het Eggert Center onder andere uit sportschool Basic-Fit, meer keuze in de categorie ‘dagelijks’ door de nieuwe Jumbo en HEMA, de veelgevraagde terugkeer van C&A en meest recent het nieuwe ‘eat&meet’ horeca- en speelplein. Naast een sterker aanbod is er zichtbaar gewerkt aan verbeteringen in het centrum zelf, zoals een nieuwe entree aan de Koestraat en de renovatie van de Eggert parkeergarage. Volgens de actuele planning zal ook de parkeergarage nog voor de drukke decembermaand weer volledig in gebruik zijn voor publiek.

Wethouder Pascal Verkroost: “De gemeente is blij met de inspanningen van Wereldhave om het Eggert Center steeds aantrekkelijker te maken. De ontwikkelingen van het programma sluiten goed aan op het programma Binnenstad. Ook daarin is het belangrijk om in het centrum te ontmoeten, beleven, bewegen en verrast te worden door nieuwe concepten. Wij zien in Wereldhave dan ook een belangrijke partner om hierin samen op te trekken.”

Over horeca- en speelplein eat&meet

Het eat&meet plein combineert de sterke horecaformules Doppio Espresso, Bagels&Beans en Brasserie Moccano en versspecialist Vishandel Schilder met een aantrekkelijk groen terras en speelgelegenheid voor kinderen. Het ontwerp, dat ontstaan is in samenwerking met de genoemde horecapartners, zorgt voor eenheid tussen de drie terrassen, creëert een uitnodigende sfeer en biedt ruimte voor bezoekers om te ontspannen in het groen. Het nieuwe plein voorziet daarnaast in de behoeften van gezinnen met een speciale speelruimte voor kinderen. Het akoestisch ontwerp hiervan is aangepast op basis van klantfeedback en zorgt voor een aangename ambiance.

Programma feestelijk openingsweekend


Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september viert het Eggert Center de opening van het nieuwe eat&meet plein met een mooi entertainmentprogramma bestaande uit een saxofonist en DJ, live piano muziek (mét verzoeknummers) en food & drink standjes van de horecapartners rondom het plein. Voor de kinderen komt Chase van Paw Patrol op zaterdag 9 september een bezoek brengen voor een meet&greet.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.eggertcenter.nl