PURMEREND - Steeds meer mensen herkennen bij zichzelf of een ander vergeetachtigheid of andere geheugenproblemen. Uit onderzoek blijkt dat geheugenproblemen de kwaliteit van het dagelijks leven beïnvloeden. Fysieke en geheugentraining bevordert behoud van het geheugen en kan verlies vertragen. Ook blijken sociale contacten, gesprek en herkenning bij anderen net zo belangrijk voor het brein en de kwaliteit van het dagelijks leven.


Specialisten van De Zorgcirkel, Spurd en Clup Welzijn ontwikkelden daarom een laagdrempelig en gratis Brein Fit programma voor 55-plussers. Elke maandag vanaf 13.00 uur zijn zij welkom in Buurtpunt De Gors bij de nieuwe Brein Fit Inloop.

Het Brein Fit programma bestaat uit spellen en activiteiten om de cognitieve fitness van het brein te stimuleren én uit ontmoeting en gezelligheid. Onder professionele begeleiding worden in groepsverband het brein en het geheugen gestimuleerd en is er hulp met advies en acceptatie van veranderingen. Naasten hebben ook te maken met de gevolgen van de vergeetachtigheid en andere geheugenproblemen van bijvoorbeeld hun partner of ouder, daarom is de Brein Fit Inloop ook voor hen bedoeld.

Gratis

Elke maandag tussen 13.00 en 16.00 uur kan men binnenlopen voor de Brein Fit Inloop in Buurtpunt De Gors aan de Lisdoddestraat 40 in Purmerend. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor consumpties moet men betalen.