PURMEREND - Van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni staat er cabaret, illusie, theater, muziek en nog veel meer in de ‘TENT WAAR ALLES KAN’. De tent staat op het festivalterrein in het Leegwaterpark. Reuring brengt hiermee nog meer diversiteit in haar programma.

Programma TENT WAAR ALLES KAN
Op vrijdag staat hét comedy talent, Valentina Tóth, met haar voorstelling Wildbloei in de tent. Ze brengt een ode aan de hysterische vrouw met een eigenzinnige mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy.
Zaterdag kan de hele familie een Pim en Pom-tastisch feest ervaren. De twee beste kattenvriendjes beleven weer een nieuw, grappig, muzikaal avontuur met als afsluiting een meet en greet. Later op de dag ziet het publiek Thjum Arts. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Ook Luuk Weggemans heeft de lachers op zijn hand. Is hij de zoveelste heteroseksuele mannelijke comedian die het publiek gaat uitleggen hoe de wereld werkt? Of móét hij grappen maken over de ongrijpbare wereld om hem heen omdat hij anders in totale paniek raakt? Komt dat zien.
Zondag komt Purmerends goocheltalent David Nathan naar de tent. Samen met Hans Klok ontwikkelde hij een paar van zijn acts én leerde hij de grote meester een paar trucs.
Zondagmiddag 16.30 uur staat nog open. Wie weet een leuke act? Wie heeft er een leuke act? Via de social-media-kanalen van Reuring kan het publiek een voorstelling insturen. Een heuse jury kiest er eentje uit en programmeert deze in de tent waar alles kan.

Theater op locatie
Op verschillende locaties in de binnenstad van Purmerend kan het publiek op zaterdag 24 juni genieten van gratis straattheater zoals de humoristische act Kiddy Ride Police Patrol van Actic, de spannende en indrukkwekkende circus- en dansvoorstelling van Exit, de awardwinnende ruimtelijke theatervoorstelling Babok en vele andere voorstellingen.

Theatrale fietstocht
De theatrale fietstocht op zondag neemt het publiek mee langs de roemrijke strakke polderwegen van Purmerend en de Beemster. Men gaat in ’t Stamhuis luisteren naar de comedyvoorstelling van Yunus Aktas, die met zijn absurde anekdotes elk publiek op zijn hand krijgt. In de Beemsterkerk waant Gerard Alderliefste zich op een dorpsplein in Frankrijk waar hij het Franse chanson viert. En De Breek sluit bij Fort Spijkerboor af met nostalgische West Coast Folk.

De opening
Reuring Festival opent dit jaar op 22 juni in de binnenstad van Purmerend met de Giant Puppets van Carros de Foc. De reuzen bezoeken Purmerend en worden getrakteerd op verschillende optredens van veel lokaal talent.
Voor de optredens in de ‘Tent waar alles kan’ heb je een kaartje nodig, net als voor de theatrale fietstocht. De optredens in de binnenstad van Purmerend zijn gratis toegankelijk.

Het volledige programma staat op de site www.reuring.com