PURMEREND - Met de verkoop van allerlei leuke spullen zoals kinderpostzegels, vrolijke pleisters en mooie kaarten helpen kinderen in Nederland al vele jaren andere kinderen in Nederland en buitenland. De missie van dit jaar? 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis!

Omdat veel scholen in direct aanraking komen met kinderen kennen die de steun van Kinderpostzegels kunnen gebruiken, heeft Kinderpostzegels scholen dit jaar voor het eerst de optie ‘lokaal besteden’ gegeven. Hierbij kunnen scholen kiezen om (een deel van) de opbrengst te besteden aan een project bij hen in de buurt of zelfs aan kwetsbare kinderen van de eigen school. Op deze manier betrekt Kinderpostzegels kinderen en leerkrachten nog meer bij het doel van de actie. Meer informatie over lokaal besteden van Kinderpostzegels vind je hier: www.kinderpostzegels.nl/nieuwsbericht/kinderpostzegels-lokaal-besteden.

RKBS Lourdes in Westbeemster heeft deze optie met beide handen aangegrepen en aangegeven (een deel van) de opbrengst graag te besteden aan het project Kamer voor een Kind.

Achtergrond goede doel: Een Kamer voor een Kind
Soms maken kinderen thuis nare en onveilige situatie mee, dan het voor hen beter is om (tijdelijk) in een pleeggezin te wonen. Een eigen kamer is voor deze kinderen heel belangrijk om tot rust te komen. Om dit te realiseren is vaak een verbouwing nodig. Kinderpostzegels helpt pleegouders hier financieel bij. Vanuit een landelijk fonds wijst Kinderpostzegels in iedere regio aanvragen voor verbouwingen toe. Meer informatie over dit goede doel vind je hier: https://www.kinderpostzegels.nl/subsidie-bijdrage-verbouwing-pleegzorg/