PURMEREND - Elke dinsdagmiddag is er GoldenSports op het sportcomplex van SV Beemster aan de Insulindeweg in Middenbeemster. Het is een beweegprogramma in de buitenlucht speciaal voor 55plussers. Tijdens het uur werkt men aan conditie en coördinatie. Daarbij bepalen de lichamelijke mogelijkheden het eigen tempo en niveau. Onder begeleiding van een enthousiaste docent van Spurd is het in een ongedwongen sfeer sportief genieten en komt men samen met leeftijdgenoten in beweging. Er is plaats voor enkele nieuwe enthousiaste belangstellenden, de eerste keer meedoen is gratis.

Samen met anderen bewegen is gezellig en gezond. De wekelijkse les GoldenSports in Middenbeemster is niet alleen sportief leuk, maar ook een ontmoetingsmoment. Bijna vier jaar geleden is GoldenSports in Beemster van start gegaan. De trainingsvormen zijn gericht op samen doen, op samenwerken. Op speelse wijze werkt men aan balans, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Genieten
Specialist ouderen Helen Kaptein van Spurd: ‘Het zijn enthousiaste, trouwe deelnemers! Het gaat om ontspanning en plezier door verantwoord en samen bewegen. GoldenSporters genieten in de buitenlucht van gerichte oefeningen en verschillende spelvormen. GoldenSports is niet geschikt voor gebruikers van een loophulpmiddel als een rollator. Wie wil komen meedoen kan langskomen.’ Na afloop drinkt de groep voor eigen rekening een kopje koffie of thee in de sportkantine.

GoldenSports op het sportcomplex van SV Beemster is elke dinsdag van 13.00 uur tot 14.00 uur. Een les kost € 3,70 per pin voor of na de les te voldoen, een strippenkaart voor zes lessen kost twintig euro. De eerste keer als proef meedoen is gratis. Meer informatie staat op www.spurd.nl of is op te vragen via info@spurd.nl en maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 - 418 100.